1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Circulaţia tramvaiului 41 ar putea fi oprită săptămâna viitoare, timp de două luni - surse

Circulaţia tramvaiului 41 ar putea fi oprită începând de săptămâna viitoare, pentru o perioadă de două luni, potrivit informaţiilor ECONOMICA.NET. Măsura este necesară pentru derularea lucrărilor pe trei mai şantiere de pe traseul acestui tramvai: Podul Grant, Pasajul Ciurel şi Metroul de Drumul Taberei. În locul tramvaielor de pe linia 41 vor fi introduse în circulaţie 50 de autobuze.

19 iun, 2019 | | ECONOMICA.net

Tramvaiul 41 nu va mai circula începând de săptămâna viitoare, posibil din data de 26 iunie, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei. Iniţial se vehiculau date ca 24 iunie sau 1 iulie pentru suspendarea liniei 41.

De asemenea, perioada pentru care urma să fie oprită circulaţia era iniţial de o lună. Dar, pentru că a mai fost deschis un al treilea şantier pe traseul tramvaiului, respectiv Podul Grant, perioada suspendării circulaţiei a fost prelungită la două luni.

Mai mult, pentru că lucrările de reparaţii la Podul Grant ar presupune închiderea circulaţiei pe acesta, şi autobuzele ce vor fi introduse în locul tramvaiului vor circula pe un traseu deviat.

Reparaţiile la Podul Grant au demarat în luna mai, cu lucrări pe anumite bretele. Aceasta este prima intervenţie dupa mai bine de 12 ani de la ultimele reparaţii. Pasajul supratraversează liniile de cale ferată şi face legatura între bulveraddul Ion Mihalache şi Calea Giuleşti.

Conform informaţiilor noastre, în locul tramvaiului 41 vor fi introduse în circulaţie 50 de autobuze/zi în timpul săptămânii şi 30 de autobuze/zi în weekend.

ECONOMICA.NET a solicitat detalii Primăriei Capitalei şi Societăţii de Transport Bucureşti (STB) despre toate informaţiile de mai sus. Vom reveni cu informaţii, imediat ce le vom primi.

Tramvaiul 41 este cea mai utilizată linie a Societăţii de Transport Bucureşti (fosta RATB) şi una dintre cele mai eficiente mijloace de transport în comun din ţară.

Linia 41 a fost înfiinţată iniţial în 1982 pentru a face legătura între Piaţa Presei şi Crângaşi, în 1985 a fost prelungită până în Militari iar în 1987 a fost prelungită pe traseul actual Piaţa Presei - Ghencea.

În octombrie 2002, după un an de lucrări de modenizare, 41 devenea prima linie de metrou uşor din România, cu un regim de circulație prioritar față de traficul rutier. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO