Tramvaiele liniei 41 revin de la 1 septembrie, dar pe Podul Grant vor circula pe un singur fir – surse

Tramvaiele vor circula din nou pe linia 41 de la 1 septembrie, însă pe Podul Grant se va merge pe un singur fir, au spus pentru ECONOMICA.NET surse apropiate situaţiei. De asemenea, vor continua să circule şi autobuzele care înlocuiesc astăzi cel mai utilizat mijloc de transport în comun de suprafaţă din Bucureşti.
Anemona Andone - mar, 06 aug. 2019, 11:29
Tramvaiele liniei 41 revin de la 1 septembrie, dar pe Podul Grant vor circula pe un singur fir – surse

Circulaţia tramvaielor 41 va fi reluată de la 1 septembrie iar pe Podul Grant se va circula în sistem „paletă”, au spus sursele noastre. Adică la intrarea şi ieşirea de pe pod vor fi puse macazuri iar un tramvai din direcţia Turda – Crângaşi va aştepta să treacă cel de pe sensul Crângaşi – Turda pentru a traversa podul. Și invers.

Pentru a face faţă numărului mai mare de călători şi pentru că tramvaiele vor circula pe un singur fir pe Podul Grant, Primăria Capitalei vrea să menţină în circulaţie şi autobuzele care înlocuiesc astăzi tramvaiul 41.

Situaţia va continua până la refacerea liniei de tramvai pe sensul Turda – Crângaşi. Luni, 5 august, au fost deschise ofertele la licitaţia pentru traversele ce urmează să fie montate pe Podul Grant.

„La reabilitarea Pasajului Grant se lucrează la diverse detalii până când sosesc traversele pentru linia de tramvai (foto jos). Întârzierea acestei licitaţii a condus la o schimbare de planuri – va reveni tramvaiul de la 1 septembrie, dar va circula pe un singur fir, în timp ce lucrările se vor desfăşura pe celălalt fir. Atenţie la termenul de 1 septembrie pentru revenirea tramvaiului – este cel asumat pentru această lucrare, dar 41 este momentan oprit şi pentru încă alte două şantiere!”, spun şi reprezentanţii Asociaţiei Metrou Uşor.

Dacă lucrările de reabilitare a Podului Grant nu vor fi gata până la 1 septembrie, alt proiect ar putea trece „testul tramvaiului 41”.

Este vorba despre Pasajul Ciurel, care a traversat integral Şoseaua Virtuţii. Marţi, 6 august, subantreprenorul portughez Martifer a montat ultima grindă din cele opt peste şosea şi linia tramvaiului (foto jos).

De asemenea, antreprenorul general, asocierea Max Boegl – Astaldi, a montat până marţi dimineaţa 32 dintre cele 48 de hobane ale podului suspendat.

Deşi mai este mult de muncă până la finalizarea Pasajului Ciurel, cei implicaţi în proiect spun că de la 1 septembrie acest şantier nu va mai fi o piedică în calea reluării circulaţiei auto şi a tramvaiului 41.

Primele semne că Metroul de Drumul Taberei nu va fi gata în 2019

Dacă la Pasajul Ciurel şi Podul Grant există semne de activitate, la viitoarea staţie de metrou Parc Drumul Taberei, unde au avut nevoie de întreruperea circulaţiei pe linia 41, nu se întâmplă aproape nimic notabil, mai observă reprezentanţii Asociaţiei Metrou Uşor (foto jos).

Circulaţia tramvaiului 41 va fi reluată însă indiferent dacă lucrările de deviere din zona parcului vor fi sau nu terminate până la 1 septembrie, susţin sursele noastre.

Ţinând cont de această întârziere, şansele ca Metroul de Drumul Taberei să fie deschis circulaţiei anul acesta scad pe zi ce trece.

Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost suspendată începând din 29 iunie 2019, pentru realizarea unor lucrări la Pasajul Ciurel, staţia de metrou Parc Drumul Taberei şi la Podul Grant. Încă de atunci, termenul asumat pentru reluarea circulaţiei era de 1 septembrie 2019. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
OCDE a început negocierile de aderare cu România
OCDE a început negocierile de aderare cu România
Guvernul de la Bucureşti salută decizia Consiliului Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică privind lansarea ...
Justiția americană a menținut la apel sentința de condamnare pe viață a lui El Chapo Guzman
Justiția americană a menținut la apel sentința de condamnare pe viață a lui El Chapo Guzman
Apelul narcotraficantului mexican Joaquin Guzman (foto), alias El Chapo, condamnat în iulie 2019 la New York la închisoare ...
Primăria Timișoara cere din nou bani Guvernului pentru a putea asigura livrarea energiei termice în oraș
Primăria Timișoara cere din nou bani Guvernului pentru a putea asigura livrarea energiei termice în oraș
Primăria Municipiului Timişoara (PMT) a adresat, marţi seara, un nou apel Guvernului pentru susţinere financiară, în ...