Tramvaiul 41 va fi oprit în weekend, iar în zilele lucrătoare va circula până la 22:30

Circulaţia tramvaiul 41 va fi suspendată în perioada 13 septembrie  - 29 septembrie, de la ora 22:30 în zielele lucrătoare, iar în weekend-uri pe toată durata zilei, ca urmare a unor lucrări la pasajul Ciurel.
Economica.net - joi, 12 sept. 2019, 09:59
Tramvaiul 41 va fi oprit în weekend, iar în zilele lucrătoare va circula până la 22:30

În perioada suspendării circulaţiei tramvaiului, va fi suplimentat numărul autobuzelor de pe liniile navetă 641 şi 642, potrivit unor afişe STB, lipite în tramvaiele 41.

Din cauza lucrărilor la suprastructura podului peste Şoseaua Virtuţii, în perioada 13 – 29 septembrie 2019, transportul public va funcţiona astfel:

– în zielele lucrătoare, tramvaiele liniei 41 vor circula până la ora 22:30, iar după această oră autobuzele liniilor 641 şi 642 vor circula cu un parc suplimentat.

– în zilele de sâmbătă şi duminică, linia de tramvai 41 se suspendă, iar autobezele liniilor navetă 641 şi 642 vor circula cu un parc suplimentat, potrivit afişelor.

„În vederea definitivării lucrărilor la suprastructura podului peste Şoseaua Virtuţii, în zona aflată deasupra traseului liniei tramvaiului 41, constructorul acestui proiect trebuie să asigure, în continuare, condiţiile de lucru în siguranţă şi fără riscuri. Prin urmare, se impune suspendarea circulaţiei tramvaielor din această linie, în următoarele trei săptămâni, în zilele de weekend”, se arată într-un alt anunţ al STB.

Totodată, de luni până vineri, până la sfârşitul lunii septembrie 2019, tramvaiele liniei 41 vor circula doar până la orele 23:00, se mai arată în acel anunţ.

Pentru asigurarea unei capacităţi de transport sporite în zonă, STB SA va suplimenta cu un număr de 20 de autobuze parcul liniilor navetă deja existente, respectiv 641 şi 642. În plus vor mai fi suplimentate şi liniile de tramvai 47, 1 şi 10, care converg în zona traseului liniei 41, cu un număr de 19 vagoane.

Amintim că circulaţia pe linia de tramvai 41, care asigură transportul călătorilor între cartierul Ghencea și nordul Capitalei, a fost reluată începând cu 31 august 2019, după o suspendare de aproximativ două luni, necesară pentru realizarea unor lucrări la pasajele Ciurel și Grant.

Pe podul Grant, tramvaiele circulă alternativ în ambele sensuri pe firul de circulaţie dinspre Şoseaua Virtuţii spre Strada Turda.

STB SA a mai anunţat atunci că va menține în continuare liniile navetă de autobuz 641 și 642 pentru preluarea călătorilor și, în plus, va înfiinţa o nouă linie navetă de autobuze, 643, care va funcționa între terminalele „Ghencea” și „Lujerului”, pe Bd. Ghencea, Str. Braşov, Str. Lujerului, cu întoarcere în rondul situat înainte de intersecţia cu Bd. Iuliu Maniu. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus......
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card mai ușor de folosit?
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card ...
Numărul unic #7458 a fost accesat de peste 11 milioane de ori în 2023, doar pentru plata călătoriilor cu mijloacele STB ...