Transalpina: Sectorul Rânca-Obârşia Lotrului râmane închis

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat luni, la Rânca, că sectorul de drum aparţinând DN 67C Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului este închis circulaţiei din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi neasigurarea condiţiilor de siguranţă.
Economica.net - lun, 30 iun. 2014, 20:52
Transalpina: Sectorul Rânca-Obârşia Lotrului râmane închis

Potrivit acestuia, DN 67C Transalpina este finalizat în proporţie de 80%, dar pe porţiunea dintre Rânca şi Obârşia Lotrului drumul nu este semnalizat corespunzător şi nici nu au fost montate elemente de siguranţă, lucruri care pot duce la producerea de accidente rutiere. Astfel, şoferii care vor circula pe segmentul menţionat riscă să fie sancţionaţi.

‘Drumul este gata în proporţie de circa 80%, dar nu are elemente de siguranţă, nu putem să ne asumăm riscul să preluăm drumul pentru că, dacă se întâmplă ceva pe drum, cel mai mic accident, suntem puşi la zid cu toţii; nu putem face nicio preluare de punere în trafic, situaţia este neplăcută pentru toţi cei din zonă, pentru că înseamnă o frânare a dezvoltării turismului. (…) Doar până la Rânca încercăm să menţinem cu elemente de siguranţă a traficului ca să circule în siguranţă lumea care vine până aici. După Rânca, cine va circula o va face pe propria răspundere, noi nu deschidem drumul. (…) Şoferii riscă amenzi dincolo de Rânca. N-ar trebui să fie speriaţi de amenzi, ci de faptul că li se poate întâmpla ceva. Până la Rânca, cu sprijinul Secţiei de Drumuri Naţionale din judeţ, lucrurile stau destul de bine din punct de vedere al siguranţei traficului, vom întări măsurile până în Rânca. Cert este că acum, când vorbim, drumul nu este deschis şi nu avem niciun motiv ca să îl deschidem’, a precizat Narcis Neaga.

Acesta a explicat şi stadiul în care se află procesul de reziliere a contractului cu firma constructoare ROMSTRADE, aflată în prezent în insolvenţă.

‘Este limpede că, în momentul de faţă, drumul aparţine constructorului, ROMSTRADE, care este în insolvenţă. Am încercat să reziliem contractul, există o prevedere contractuală care nu ne permite să îl reziliem decât pe cale judiciară. Am făcut o notificare către casa de insolvenţă, dar nu au fost acord cu rezilierea, noi nu am putut prelua nicio parte din drum ca să începem lucrările de întreţinere şi să continuăm ce nu s-a făcut până acum. Garanţiile de bună execuţie sunt de circa 130 de milioane lei, din care cam 90 de milioane sunt garanţii expirate, dar noi am pus sechestru asiguratoriu pe ele pentru diferenţa de 40 milioane, suntem în stare şi chiar dorim să le executăm. (…) Mai avem să le plătim aproximativ 400 şi ceva de milioane de lei până la sfârşitul anului 2015, lor le convine situaţia asta’, a afirmat Narcis Neaga.

În context, el a adăugat că, până la sfârşitul lunii iulie, va fi calculat prejudiciul produs CNADNR prin necontinuarea contractului, urmând ca, după obţinerea respectivelor informaţii, să se adreseze justiţiei pentru a decide dacă se impune rezilierea.

CNADNR SA a deschis circulaţiei rutiere doar sectoarele de drum aferente DN67C dintre localităţile Bengeşti – Rânca (km 0+000 – km 34+500), respectiv Obârşia Lotrului – Sebeş (km 59+800 – km 148+414), pe aceste sectoare de drum fiind montate indicatoare rutiere şi parapeţi de protecţie.

Sectorul de drum cuprins între km 34+500 Rânca şi km 59+800 la intersecţia cu DN 7A Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, este închis circulaţiei publice pe toată perioada anului, fiind semnalizat prin indicatoare specifice, din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi neasigurarea condiţiilor de siguranţă a circulaţiei, nefiind montaţi parapeţi de siguranţă, marcaje rutiere şi indicatoare rutiere.

Te-ar mai putea interesa și
Asociația practicienilor în insolvență și-a ales conducerea pentru un nou mandat de patru ani
Asociația practicienilor în insolvență și-a ales conducerea pentru un nou mandat de patru ani
Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR) a anunțat luni că în urma alegerilor organizate vineri (24.09.2021), președintele asociației, Niculae Bălan, a fost......
Ministrul Muncii: Primăriile vor avea rolul esenţial în acordarea sprijinului pentru consumatorii vulnerabili
Ministrul Muncii: Primăriile vor avea rolul esenţial în acordarea sprijinului pentru consumatorii vulnerabili
Primăriile vor avea rolul cel mai important în acordarea sprijinului pentru consumatorii vulnerabili, potrivit normelor ...
Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance, publicată în Monitorul Oficial
Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance, publicată în Monitorul Oficial
Decizia privind retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii de asigurare - reasigurare City Insurance, constatarea ...
Costurile ridicate la electricitate ar putea să îi alunge pe producătorii de metale din Europa
Costurile ridicate la electricitate ar putea să îi alunge pe producătorii de metale din Europa
Creşterea preţurilor la energie electrică ar putea să îi determine pe producătorii de metale să îşi transfere operaţiunile ...