1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Finanţe şi bănci

Transferul banilor de la Pilonul 2 către fondul de pensii publice nu va mai fi posibil, se ridică și restricţiile pentru administratori

Ministrul Finanțelor spune că, prin noua legislație care va modifica OUG 114, restricțiile pentru fondurile de pensii private vor dispărea.

13 dec, 2019 | ECONOMICA.net

“Azi la ora 17 se va da citire noului text de modificare a OUG 114.  Toate cerințele de capital suplimentar impuse fondurilor de pensii private vor disparea. Dispare și posibilitatea de a te muta de la Pilonul 2 la Pilonul 1 cu cotizatia integrala, la care au aderat pâna acum 540 de persoane”, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

La finalul anului 2018, Executivul Dăncilă a adoptat OUG 114/2018, act normativ care a modificat substanțial cadrul general de existență și funcționare a Pilonului II, prin introducerea de noi cerințe de capital pentru administratori, de până la 750 de milioane de euro la nivelul întregii industrii pentru anul 2019, reducerea cu până la 70% a comisioanelor de administrare și alte măsuri, precum opționalizarea Pilonului II, prin posibilitatea de a se muta banii la pilonul unu.

Ulterior, prin noi modificări ale legislației, unele condiții au fost relaxate, dar opțiune de a muta banii către pilonul de pensii publice a rămas.

Proiectul de lege de abrogare şi modificare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă 114 va fi în prima citire în şedinţa de Guvern de la ora 17,00.

Premierul Orban a spus că până atunci va avea discuţii pe această temă cu partenerii, liderii grupurilor parlamentare care au susţinut Guvernul, pentru a conveni forma.

"De asemenea, solicit ministerelor care nu au trimis până în prezent observaţiile şi modificările să o facă până la ora 14,00, pentru că în şedinţa de guvern de la ora 17,00 am programat o primă citire în şedinţa de guvern a proiectului de lege pe care urmează să ne angajăm răspunderea", a mai spus Orban.

Joi, premierul Ludovic Orban a anunţat că la începutul săptămânii viitoare ar putea adopta proiectul referitor la abrogarea OUG 114, pentru care Executivul îşi va angaja răspunderea.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO