Transmiterea spre reexaminare a legii privind reforma sănătăţii poate aduce disfuncţionalităţi – MS

Transmiterea spre reexaminare a Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 2/ 2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/ 2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative poate duce la disfuncţionalităţi în derularea programelor naţionale de sănătate, apreciază Ministerul Sănătăţii (MS) într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Economica.net - mar, 15 iul. 2014, 08:35
Transmiterea spre reexaminare a legii privind reforma sănătăţii poate aduce disfuncţionalităţi - MS

‘În această situaţie se află programul de imunizare, cel de transplant, programul de depistare precoce a cancerului de col uterin, programul mamă şi copil, precum şi programul de combatere a tuberculozei. Conform OUG nr 2/ 2014, aceste programe care până în prezent erau derulate şi monitorizate de către Ministerul Sănătăţii vor fi preluate începând cu 1 august 2014 de către Casa Naţională de Sănătate care nu are structura administrativă şi nici timpul necesar pentru a pune la punct mecanismul de derulare’, susţine ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului.

În acest context, ministrul Sănătăţii a cerut convocarea unui grup de lucru format din reprezentanţi MS şi CNAS pentru gestionarea situaţiei create, astfel încât pacienţii beneficiari ai programelor naţionale de sănătate să nu fie afectaţi.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat luni cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 2/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Unul dintre principalele motive pentru care preşedintele a cerut reexaminarea este faptul că medicii nu mai pot fi asimilaţi ca funcţionari publici în sensul legii penale.

‘Dacă asemenea fapte nu ar fi descurajate prin mijloacele dreptului penal, valorile fundamentale, ocrotite de Codul Penal, valori de rang constituţional, precum statul de drept, democraţia, respectarea Constituţiei şi a legilor, care sunt consacrate, prin Articolul 1 alin. (3) şi (5) din Legea fundamentală, printre valorile supreme, ar fi încălcate’, se arată în comunicatul de luni al Administraţiei Prezidenţiale.

Te-ar mai putea interesa și
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător în cadrul programului de prelansare Kickstarter al schimbului......
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
O explozie a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. Explozia nu a fost ...
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la spre vânzare Hotelul Express din Predeal, la preţul de 15 milioane de lei
CFR Marfă scoate la vânzare Hotelul Express, situat în centrul staţiunii Predeal, în cadrul procesului amplu de valorificare ...
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată ...