Transportul aerian din Europa este afectat de interzicerea zborurilor din Marea Britanie

Europa se confruntă cu o perturbare serioasă a transportului aerian în condiţiile în care un număr din ce în ce mai mare de ţări interzic zborurile din Marea Britanie din cauza îngrijorărilor cu privire la o nouă tulpină de coronavirus, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 21 dec. 2020, 14:35
Transportul aerian din Europa este afectat de interzicerea zborurilor din Marea Britanie

Directorul general de la Eurocontrol, Eamonn Brennan, spune că, săptămâna trecută, au fost 900 de zboruri zilnice între Marea Britanie şi cele 27 de state membre UE începând de luni şi până sâmbătă. „Vedem un impact semnificativ asupra zborurilor ca urmare a noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie”, a spus Eamonn Brennan într-un mesaj publicat pe Twitter.

În condiţiile în care sufereau deja de pe urma pierderii a şase milioane de zboruri începând din luna martie, ca urmare a pandemiei, companiile europene se confruntă peste noapte cu noi restricţii care reamintesc de impactul brusc al erupţiei vulcanului din Islanda în 2010.

„Măsurile au fost impuse într-un interval extrem de scurt de timp”, a declarat un oficial din industria transportului aerian.

Conform restricţiilor iniţiale, care au intrat în vigoare începând de luni, companiile aeriene trebuie să facă faţă unor condiţii diverse. De exemplu, Italia şi Germania au exceptat zborurile de marfă şi cele medicale de pe lista zborurilor interzise din Marea Britanie. La rândul său România a exceptat şi zborurile care transportă scrisori, însă deocamdată nu este clar în ce măsură serviciile poştale vor fi afectate în cazul altor ţări. În schimb, Franţa, Letonia şi Bulgaria au interzis toate zborurile din Marea Britanie, fără excepţii.

Între timp, companiile aeriene care operează de pe aeroportul londonez Heathrow au fost avertizate să se asigure că pasagerii lor nu rămân blocaţi în Marea Britanie „şi pot fi redirecţionaţi în mod adecvat spre destinaţia lor finală”.

Călătoriile pe distanţe lungi au fost şi ele afectate, chiar dacă în cazul lor traficul era deja grav afectat de prăbuşirea cererii provocată de pandemie. Autorităţile din Hong Kong au anunţat că vor interzice toate zborurile din Marea Britanie începând de la miezul nopţii, aceasta fiind prima decizie de acest fel în Asia. Autorităţile din Canada au anunţat încă de duminică că vor opri zborurile de pasageri din Marea Britanie timp de 72 de ore.

Pe măsură ce oficialii UE se întâlnesc, în încercarea de a pune la punct un răspuns coordonat, companiile aeriene au fpcut un nou apel pentru extinderea testării în ideea de a putea menţine graniţele deschise. „Guvernele trebuie să coopereze pentru a pune la punct capacităţi de testare recunoscute reciproc astfel încât graniţele să poată rămâne deschise pentru marea majoritate a pasagerilor sănătoşi”, a informat Asociaţia Internaţională de Transportat Aerian (IATA).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...