TransRegio Galați – A2 – Bulgaria: Au fost depuse două oferte pentru studiul de fezabilitate al noului drum de mare viteză

Două oferte au fost depuse la licitația pentru Studiul de Fezabilitate aferent obiectivului de investiții „Drum TransRegio Galați - Brăila - Slobozia - Drajna - Chiciu - Autostrada A2", potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). În lungime de aproape 150 de kilometri, noul drum de mare viteză din România este o inițiativă a patru județe din sud - estul țării.
Anemona Andone - Dum, 04 sept. 2022, 22:03
TransRegio Galați - A2 - Bulgaria: Au fost depuse două oferte pentru studiul de fezabilitate al noului drum de mare viteză

Cele două oferte, depuse până la termenul limită din 29 august, provin de la:

1. Asocierea EAST WATER DRILLINGS (Leader), PRIMACONS GROUP SRL
2. Asocierea ADURO IMPEX (Leader), STEERFORTH CONSULT

Valoarea estimată a contractului este de 20 de milioane de lei, iar durata de derulare prevăzută este de opt luni.

Pe 14 iulie, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de Interes Strategic în Zona de Est și Sud a publicat anunțul de licitație pentru studiul de fezabilitate aferent drumului de mare viteză TransRegio Brăila – Slobozia – Drajna – A2 – Chiciu. Demersul a fost inițat de patru județe, în urma unui parteneriat cu Compania de Drumuri.

Președintele Consiliului Județean Galați Costel Fotea a anunțat în iunie că proiectul privind Drumul Expres TransRegio Galați – Brăila – Slobozia – Drajna – Autostrada A2 – Chiciu reprezintă o investiție importantă, bazată pe o alianță administrativă a patru județe ce au ca scop implementarea de proiecte majore în infrastructura de transport în zona de Est și Sud a țării.

Drumul TransRegio are o lungime estimată de 150 de kilometri. Acest proiect este derulat prin ADI – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, formată din CJ Galați, CJ Brăila, CJ Călărași și CJ Ialomița. Cele patru județe au în acest sens un parteneriat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

tranregio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Potrivit șefului CJ Galați, vor fi analizate inclusiv variantele unor centuri ocolitoare, astfel încât traficul să fie scos din localități, iar conducătorii auto să ajungă mult mai repede la Autostrada Soarelui și mai departe la Chiciu – Călărași.

Finanțarea este depusă pe fonduri europene pe POIM pentru partea de proiectare și urmează ca după realizarea documentației tehnice, proiectul să fie depus pentru execuție pe Programul Operațional Transport (POT).

„Pe unde va trece ruta, ce soluții tehnice vor fi impuse, dacă vor fi realizate centuri ocolitoare, pasaje sau poduri rutiere, vor decide specialiștii”, a mai spus în iunie șeful CJ Galați.

Viitorul drum TransRegio ar urma să străbată Bărăganul. Pentru secțiunea Brăila – Galați, lucrările au fost deja începute de CNAIR, contractul pentru cei aproape 11 kilometri fiind atribuit grupului UMB. De asemenea, CNAIR mai are în derulare cu gălățenii de la Arcada contractul pentru Pasajul Drajna, peste calea ferată București – Constanța.

Te-ar mai putea interesa și
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Procedură de infringement pentru România din cauza întârzierilor în efectuarea plăţilor către farmaciile independente
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, pentru că nu aplică în mod corect regulile......
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Cele mai potrivite cadouri de Paște pentru angajați și partenerii de afaceri
Pe măsură ce sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi, tot mai mulți dintre noi ne îndreptăm atenția către ...
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Criză cacao – Explozia preţurilor a impulsionat Ecuadorul să îşi majoreze producţia
Producţia anuală de boabe de cacao a Ecuadorului ar urma să atingă pragul de 500.000 de tone în următorii doi ani, ...
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, electrocasnice şi IT. ”Estimăm că până la finalul lunii mai vom depăşi 400 de produse ce pot fi închiriate”
Startup-ul Telerenta, platformă pentru închirierea dispozitivelor, adaugă noi categorii de produse, precum foto şi video, ...
Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice ...