1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 20 º

Imobiliare

Tranzacţia de 150 de milioane de euro pentru proiectul de birouri Hermes Business Campus a căzut

Tranzacția de 150 de milioane de euro pentru Hermes Business Campus a căzut, conform surselor Econmica.net, iar proiectul office de circa 78.000 mp din Pipera s-a reîntors pe piața, la dispoziția potențialilor cumpărători.

19 feb, 2020 | | ECONOMICA.net

Deşi niciodată anunţată oficial, ci doar pe surse, tranzacţia probabilă dintre belgienii de la Atenor şi investitorul israelian Shikun Binui, care era cel mai bine poziţionat potenţial cumpărător, a căzut, potrivit surselor Economica.net.

Motivul ar fi valoarea investiţiei, de 150 de milioane de euro, cam mare pentru România, care e poziţionată mai degrabă pe segmentul 50-100 de milioane de euro, dar în cazul tranzacţiilor care depăşesc 100 de milioane de euro e mai degrabă exotică. Asta deşi Hermes Business Campus e un proiect foarte bun, complet închiriat, dar cam mare pentru investitorii prezenţi pe piaţa românească.

Dacă investitori precum cei instituţionali germani sau nordici ar veni pe piaţa românească, aceştia ar căuta proprietăţi în zonele foarte bune ale orașului, precum Central Business District (CBD - Piața Victoriei) şi caută proiecte din vârful pieţei.

„Dacă Atenor vindea separat cele trei clădiri din Hermes Business Campus, proiectul ar fi fost vândut deja”, susțin sursele Economica.net.

Compania belgiană a mai dezvoltat, alături de Hermes Business Campus, proiectul office Dacia 1, din centrul Bucureștiului, de 15.000 mp, închiriat majoritar (13.000 mp) către ING Tech și mai are în dezvoltare proiectul de birouri @Expo din bulevardul Expoziției, de 54.000 mp care include și segment de retail și proiectul rezidențial Up-site din zona Floreasca-Barbu Văcărescu, care va include 270 de apartamente în două clădiri de 14 și 24 de etaje.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO