1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Imobiliare

Tranzacţia dintre AFI Europe şi NEPI Rockcastle, la un pas de anulare, după ce discuţiile pentru amânarea în această lună au eșuat

Tranzacția pentru portofoliul de clădiri de birouri al NEPI Rockcastle, semnată de AFI Europe, a intrat în impas după ce compania cumpărătoare nu ar fi respectat toți termenii contractuali prevăzuți de cele două companii. Deși nu se poate spune categoric că a picat, oficialii NEPI Rockcastle au anunțat bursa că evaluează un curs adecvat de acțiune în conformitate cu mecanismele contractuale din locul și solicitarea garanției contractuale oferite de cumpărător cu privire la procedurile de închidere.

03 apr, 2020 | | ECONOMICA.net

Asta după ce cele două companii au discutat despre extinderea datei de finalizare și a fost propusă o amânare estimată până în aprilie; cu toate acestea, nu a fost atins consensul asupra acestor termeni.

De aceea NEPI Rockcastle a anunțat că restricțiile actuale datorate situației generate de COVID-19 nu au împiedicat finalizarea, în opinia sa, autoritățile implicate în procesarea transferului de acțiuni (adică Registrul Comerțului) au fost deschise publicului. Mai mult, legislația trecută recent solicită autorităților și profesioniștilor, inclusiv firmele de avocatură și notari, să continue să își exercite funcțiile și să furnizeze servicii, cu respectarea măsurilor de precauție impuse de autorități, permițând astfel și completarea în persoană, folosind, dacă este necesar, procura.

Interesant e că tranzacția prin care grupul AFI intenționa să preia mai multe companii deținute de grupul NEPI Rockcastle fusese autorizată de Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția. În plus, potrivit oficialilor instuției „la ora actuală, Consiliul Concurenței nu are în analiză alte tranzacții privind piața imobiliară.”

Aceasta ar fi cea de-a doua tranzacție ratată de AFI Europe, după ce, acum câțiva ani a fost anulată cea cu Dedeman pentru clădirile de birouri AFI Park.

Proprietățile scoase la vânzare cuprind proiectele Floreasca Business Park din București, City Business Centre din Timișoara, The Lakeview și Victoriei Office din București, iar valoarea lor cumulată depășește 300 milioane euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO