1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 20 º

Imobiliare

Tranzacția pentru proiectul de birouri The Office din Cluj-Napoca a fost finalizată

Tranzacția prin care Dedeman a achiziționat clădirea office The Office din Cluj-Napoca de la NEPI Rockcasltle și Ovidiu Șandor, cea mai mare tranzacție cu un proiect de birouri încheiată vreodată în afara Bucureștiului, cu o valoare de peste 100 de milioane de euro a fost finalizată.

 

23 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Compania de consultanță imobiliară JLL a reprezentat exclusiv compania Mulberry Development, companie deținută de Ovidiu Șandor, în vânzarea The Office, care este și cea mai mare tranzacție încheiată în acest an în România.

The Office este cel mai mare proiect de birouri din Cluj-Napoca, având o suprafață de 61.000 de metri pătrați închiriați integral și este certificat BREEAM Excellent.

„Ne bucurăm că am fost implicați într-o nouă tranzacție etalon pentru piața imobiliară locală. Finalizarea vânzării The Office din Cluj Napoca stabilește o serie de recorduri pe piața investițiilor imobiliare din afara Bucureștiului, dar și pentru România, și reprezintă o bornă importantă în peisajul investițional autohton: cea mai mare tranzacție cu un activ imobiliar dintr-un oraș secundar semnată în ultimii 10 ani și prima de această dimensiune unde avem antreprenori români de prestigiu de ambele părți”, spune Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România. 

Prin această tranzacție, Cluj-Napoca își recâștiga poziția pe harta investițiilor imobiliare din România. După ce anul trecut am văzut două tranzacții semnificative, dar mai mici pe această piață, respectiv vânzarea clădirii de birouri Maestro și a parcului logistic CTPark, preluarea The Office dovedește că există lichiditate pentru produsele instituționale din Cluj.

„Vânzarea The Office este un benchmark în ceea ce privește prețul produselor prime din orașele secundare. Coordonarea procesului de vânzare ne-a oferit posibilitatea să demonstrăm apetitul ridicat al investitorilor pentru acest proiect și să identificăm care sunt cu adevărat grupurile interesate în achiziția de clădiri de birouri în orașele secundare”, a adăugat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România.

Grupul Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, un nume relativ nou pe piața investițiilor imobiliare, este la a doua tranzacție încheiată în ultimul an în România, iar profesionalismul lor si capacitatea de a duce la bun sfârșit tranzacții de referință încurează încrederea pieței în capitalul românesc. 

Numărul și volumul proiectelor aflate în negociere creează premisele unui an mai bun decât 2018, în care am putea vedea un volum de tranzactii de circa 1,2 miliarde de euro și mediul propice ca un număr mai mare și mai divers de cumpărători să se uite spre România.

JLL mai are în portofoliu încă două tranzacții semnificative care ar trebui să fie închise până la sfârșitul primului semestru.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO