Tranzacţie cu un fond mutual de 29 de milioane de lei. Certinvest preia KD Maximus

Începe consolidarea pe piaţa administrării de investiţii. Certinvest, cel mai mare administrator de investiţii  independent de un grup bancar, va prelua administrarea fondului de acţiuni KD Maximus de la societatea slovenă de administrare KD Investments.
Adrian N. Ionescu - mie, 08 ian. 2014, 15:10
Tranzacţie cu un fond mutual de 29 de milioane de lei. Certinvest preia KD Maximus

KD Investments România a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară avizul înlocuirii sale cu Certonvest la administrarea fondului KD Maximus, potrivit unui raport al Certinvest.

Certinvest este cea mai mare firmă românească de administrare a investiţiilor, independentă de un grup bancar, dar cota sa de piaţă tot era mai mică de 1%, dintr-un total de active de 21 de miliarde de lei.

KD Investments are o cotă de piaţă de 0,14% înaintea tranzacţiei.

Fondul deschis de investiții KD Maximus a fost lansat în iulie 2004 și investește preponderent în acțiuni din România și Europa de Sud. La sfârșitul anului 2013, fondul KD Maximus avea active de aproape 29 milioane RON, atrase de la 724 de investitori.

În urma tranzacţiei, care aşteaptă avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară, activele Certinvest vor creşte cu 29 milioane de lei până la un total de peste 200 milioane de lei.

Fondul va funcționa timp de încă 30 de zile, începând cu data de 9 ianuarie 2014, conform regulilor de până în prezent, investitorii având posibilitatea de a se adresa KD Investments România sau distribuitorilor autorizați ai fondului pentru efectuarea de operațiuni. La expirarea acestor 30 de zile, Autoritatea de Supraveghere Financiară va suspenda emisiunea și răscumpărarea titlurilor de participare, până la autorizarea SAI Certinvest S.A. în calitate de administrator al fondului KD Maximus.

Horia Gustă, preşedintele executiv al Certinvest crede că „acest transfer exprimă încrederea pe care o are Certinvest în potențialul pieței de asset management din România. De aproape 20 de ani, Certinvest crește organic, iar prin adăugarea KD Maximus la portofoliul curent de fonduri administrate, avem ocazia să ne optimizăm prezența pe piața acțiunilor”.

În urma transferului, Certinvest va depăși pragul de 200 de milioane de RON în administrare, prin intermediul celor 16 fonduri de investiții administrate, crescând proporția investițiilor în acțiuni preponderent românești la aproximativ 25% din totalul activelor.

„Fondul KD Maximus are un istoric bun, și mă bucur că interesele KD Funds și Certinvest s-au aliniat. Sper că experiența, expertiza și istoricul Certinvest, clădite din 1994 încoace vor fi primite pozitiv de către investitorii fondului KD Maximus”, a mai spus Gustă.

La rândul său, Jan Pricop, preşedintele executiv al KD Investments România crede că tranzacţia este „ un prim pas în explorarea potențialului cooperării între KD Funds și Certinvest. Transferul acestor active este un început, ambele companii identificând avantajul combinării economiilor de scară pe piața din România”.

Acest transfer „va conduce la consolidarea pieței de asset management din România și va fi în beneficiul investitorilor fondului KD Maximus”, a mai spus Pricop.

Te-ar mai putea interesa și
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la vot sâmbătă, "nu va putea să schimbe nimic" în ceea ce priveşte......
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Vamă nouă cu Ungaria: Deschiderea punctului de trecere a frontierei la Beba Veche ajunge pe masa Guvernului
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) propune aprobarea prin Hotărâre a Guvernului deschiderea punctului ...
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Pintea, Ministerul Agriculturii: Peste 2,39 miliarde de euro au intrat în conturile fermierilor, până astăzi
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a virat în conturile fermierilor peste 2,39 miliarde de ...