1EUR = 4.8408 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Tranzacţie gigant pe piaţa energiei: Shell cumpără BG Group pentru 51 de miliarde de dolari

Gigantul britanic Royal Dutch Shell va cumpăra compania britanică de petrol şi gaze BG Group într-o tranzacţie evaluată la 51 de miliarde de dolari, pe fondul celei mai grave crize traversată de industria petrolieră în ultimii 8 ani.

27 ian, 2016 | ECONOMICA.net

Peste 80% dintre acţionarii Shell au aprobat preluarea BG Group, a anunţat miercuri compania, într-un raport către bursă.

Shell a lansat oferta de preluare în aprilie anul trecut, când tranzacţia era evaluată la 70 de miliarde de dolari. La acea dată, mulţi acţionari s-au opus propunerii, considerând că preţul ar fi prea ridicat având în vedere tendinţa acută de deprecierea a preţului petrolului, deja evidentă la acea dată. Preţul petrolului Brent s-a înjumătăţit de la acea dată, împingând în jos şi acţiunile companiilor de petrol şi gaze.

Directorul general al Shell, Ben Van Beurden, a insistat însă că fuziunea cu BG va ajuta grupul să traverseze mai uşor perioada de criză, va întări fluxul de numerar rulat de companie şi va pune umărul la dividende. De asemenea, în timp ce producţia de hidrocarburi a Shell este în scădere, volumele extrase de BG sunt încă în creştere.

După perfectarea tranzacţiei, Shell va deveni cel mai mare trader de gaz natural lichefiat din lume.

Tranzacţia mai trebuie aprobată de acţionarii BG Group, care vor vota joi asupra ofertei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO