Tranzacţiile cu acţiuni, în creştere cu aproape 68% în ultima săptămână din aprilie. Oferta de listare a Digi, în atenţia investitorilor

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni realizate în ultima săptămână din aprilie la Bursa de Valori Bucureşti s-a majorat cu 67,62%, comparativ cu perioada precedentă, când au fost doar patru şedinţe de tranzacţionare, totalizând 143,78 milioane de lei, conform analizei Puls Capital realizate de societatea de servicii de investiţii financiare - Intercapital Invest.
Economica.net - lun, 01 mai 2017, 05:54
Tranzacţiile cu acţiuni, în creştere cu aproape 68% în ultima săptămână din aprilie. Oferta de listare a Digi, în atenţia investitorilor

Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Banca Transilvania (TLV) în valoare de 34,74 milioane lei, urmate de acţiunile Romgaz (SNG) – 19,76 milioane lei, Fondul Proprietatea (FP) – 19,28 milioane lei, BRD-SG (BRD) – 16,65 milioane lei şi OMV Petrom (SNP) – 11,56 milioane lei.

În ultima săptămână din aprilie, valoarea totală tranzacţionată a fost de 150,60 milioane lei. Tranzacţiile cu produse structurate au cumulat 5,6 milioane lei, cele cu obligaţiuni 0,97 milioane lei, iar cu unităţi de fond 0,24 milioane lei. În piaţa deal s-au realizat schimburi în valoare de 16,74 milioane lei.

Indicii bursieri au înregistrat evoluţii mixte, cuprinse între minus 0,33% pe indicele BET-NG, care reuneşte 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, valoarea acestuia fiind de 712,63 puncte şi plus 1,38% pe indicele ROTX, calculat pe baza preţurilor acţiunilor celor mai reprezentative societăţi listate la BVB, valoarea la închidere a acestuia în puncte indice fiind de 16.403,04.

În săptămâna analizată 29 de titluri au avut evoluţii pozitive, 20 au fost stabile şi 27 au avut evoluţii negative.

Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe titlurile Artego (ARTE), Erste Group (EBS) şi Conpet (COTE) de 13,90%, 6,83% şi respectiv de 6,69%. Pe de altă parte, cea mai mare scădere a fost pe titlurile Petrolexportimport (PEI), de 8,63%, aceasta fiind urmată de cele înregistrate pe titlurile Electroputere (EPT) şi BRK Financial Group (BRK), de 8,11% şi respectiv de 6,31%.

În săptămâna 24 – 28 aprilie, atenţia investitorilor de pe piaţa locală a fost îndreptată spre oferta de listare a DIGI Communications N.V. (DIGI), care a început vineri, 28 aprilie. Oferta publică secundara de vânzare până la 21.744.108 acţiuni existente, adică 23,3% din numărul total de acţiuni emise, se va derula în perioada 28 aprilie – 10 mai.

Intervalul de preţ al ofertei este de 38 lei – 56 lei pe acţiune, ceea ce înseamnă că listarea poate aduce în conturile celor care vând acţiuni RCS & RDS maximum 268 de milioane de euro, având în vedere că sunt puse la vânzare 21,7 milioane de acţiuni.

Valoarea de piaţă maximă cu care poate debuta pe bursă compania telecom este de 1,2 miliarde de euro, ceea ce ar plasa-o pe locul al şaselea în topul celor mai valoroşi emitenţi de la Bucureşti, se arată în analiză.

‘Interesul investitorilor de retail pentru tranşa garantată, pe care se puteau subscrie un număr maxim de 267 acţiuni per investitor, în limita a maximum 534.000 de acţiuni, a fost unul ridicat, tranşa fiind subscrisă în mai puţin de 2 ore după deschiderea ofertei. În total s-au subscris aproximativ 1,4 milioane acţiuni în prima zi, adică 43% din acţiunile oferite invesitorilor de retail. Capitalizarea DIGI după intervalul de preţ din ofertă ar urma să fie în intervalul 783,62 – 1.164,81 milioane lei’, relevă analiza Puls Capital.

Te-ar mai putea interesa și
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce regiunea îşi accelerează tranziţia la energiile regenerabile, arată un......
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, ...
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...