1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

News

Tranzacţiile la BVB au coborât în septembrie sub nivelul din perioada de vară

Tranzacţiile la Bursa de Valori Bucureşti /BVB/, în prima parte a lunii septembrie, au coborât sub nivelul din perioada de vară, potrivit brokerilor de la Intercapital Invest.

15 sep, 2014 | Agerpres

În opinia casei de brokeraj, această situaţie a fost influenţată probabil şi de derularea ofertei Electrica, ofertă care a antrenat investitorii atât în timpul cât şi după încheierea acesteia, scrie Agerpres.

'Rămâne însă că definitorie pentru piaţa noastră o lipsă cronică de lichiditate în cazul tranzacţiilor derulate pe piaţa principală, investitorii mari obişnuindu-se să apeleze la tranzacţii de tip deal (tranzacţii speciale) pentru a contracara această situaţie', a afirmat Gabriel Aldea, broker la Intercapital Invest, într-un raport al societăţii de servicii de investiţii financiare.

În ultima săptămână valoarea tranzacţionată totală a fost de 155,99 milioane lei. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a cumulat 150,66 milioane lei, cu 3,91% mai mare faţă de săptămâna precedentă. Cele mai importante schimburi s-au realizat pe titlurile Fondul Proprietatea (FP) - în valoare de 67,22 milioane lei, Electrica (EL) - 40,18 milioane lei, Romgaz (SNG) - 10,62 milioane lei, Transelectrica (TEL) - 5,81 milioane lei şi BRD - GSG (BRD) - în valoare de 4,07 milioane lei.

Tranzacţiile cu produse structurate au cumulat 4,43 milioane lei, cu obligaţiuni - 0,9 milioane lei şi cu unităţi de fond - 30.800 lei.

În piaţa deal a tranzacţiilor speciale au fost realizate schimburi în valoare de 74,74 milioane lei. Indicii bursieri au înregistrat evoluţii negative, cuprinse între - 0,29% pe indicele BET-NG şi - 1,32% pe indicele ROTX.

În ultima săptămână 30 titluri au avut evoluţii pozitive, 8 au avut evoluţii stabile şi 33 au avut evoluţii negative. Cele mai mari creşteri s-au înregistrat pe titlurile Cemacon (CEON), NEPI (NEP) şi Impact (EBS) - de 1.497,83%, 20,56% şi respectiv de
15,88%.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat pe titlurile Rompetrol Well Services (PTR), de 6,70%, această fiind urmată de cele înregistrate pe titlurile Biofarm (BIO) şi Erste Bank (EBS), de 6,01% şi respectiv 5,04%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO