1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Tratamentul cheltuielilor de apărare în contextul situaţiei din Ucraina, una dintre temele ECOFIN

Tratamentul aplicat cheltuielilor de apărare, în contextul situaţiei din Ucraina, a fost unul dintre subiectele abordate la micul dejun de lucru ECOFIN, la iniţiativa României, a informat, marţi seară, Ministerul Finanţelor Publice.

14 oct, 2014 | Agerpres

Potrivit sursei citate, în urma discuţiilor de marţi, această problemă urmează să fie detaliată la nivel tehnic între autorităţile române şi Comisia Europeană, cu ocazia consultărilor asupra proiectului bugetului de stat pentru anul 2015.

Totodată, la reuniunea ECOFIN, a fost obţinut acordul politic asupra propunerii de directivă pentru modificarea Directivei 16/2011 privind cooperarea administrativă în ceea ce priveşte schimbul automat de informaţii în domeniul fiscal.

"Acest acord reprezintă un pas important în combaterea evaziunii fiscale, una dintre acţiunile prioritare ale Ministerului de Finanţe", menţionează MFP.

Agenda reuniunii ECOFIN de la Luxemburg a cuprins următoarele subiecte: măsuri pentru sprijinirea investiţiilor, schimb de opinii cu privire la utilizarea potenţialului cercetării şi inovării pentru promovarea creşterii economice, informare din partea Comisiei Europene privind stadiul discuţiilor pentru aprobarea actului normativ de stabilire a contribuţiilor băncilor la Fondul Unic de Rezoluţie, propunerea de directivă pentru modificarea Directivei 16/2011 privind cooperarea administrativă în ceea ce priveşte schimbul automat de informaţii în domeniul fiscal, propunerea de directivă de modificare a Directivei 2003/96/CE privind restructurarea cadrului comunitar de impozitare a produselor energetice şi a electricităţii.

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, şi o echipă de specialişti din MFP au participat, marţi, la reuniunea Consiliului ECOFIN, care s-a desfăşurat la Luxemburg.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO