Travel Planner: Aproximativ 15.000 de turişti români vor alege litoralul bulgaresc de Paşte şi de 1 mai

Aproximativ 15.000 de turişti români vor alege litoralul bulgaresc de Paşte şi de 1 mai, majoritatea din cauza lipsei aproape totale a ofertelor pentru litoralul românesc, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Sebastian Constantinescu, consultant în turism şi directorul general al touroperatorului Travel Planner.
Economica.net - Dum, 09 mart. 2014, 14:39
Travel Planner: Aproximativ 15.000 de turişti români vor alege litoralul bulgaresc de Paşte şi de 1 mai

,,Românii aleg, în mare parte, litoralul bulgăresc pentru petrecerea sărbătorilor de Paşte. Estimăm, totuşi, că vacanţa de 1 mai va fi peste cea de Paşte ca număr de turişti, pentru ca 1 mai are o popularitate mai mare. În plus, există o posibilitate mare ca ziua de vineri (2 mai) să fie liberă. Aşadar, vom vorbi de o minivacanţă de 3-4 zile. Reducerile tip early-booking pentru 1 mai şi Paste sunt, încă, de până la 30-35%’, ne-a spus Sebastian Constantinescu.

Astfel, oferte pentru Paste şi 1 mai, în sistem early booking încep de la 73 de euro de persoană în cameră dublă pentru 3 nopţi cazare cu all inclusive, hotel de 3 stele din Sunny Beach, 108 euro/persoană/ în cameră dublă pentru 3 nopţi de cazare cu ultra all inclusive, hotel de 4 stele din Nisipurile de Aur şi de la 138 euro/persoană, în dublă pentru 3 nopţi de cazare cu ultra all inclusive, hotel de 4 stele, primul hotel din Bulgaria dedicat adulţilor.

,,Turiştii români, deşi nu în număr foarte mare comparativ cu cei de alte naţionalităţi, reprezintă deja un flux constant pentru turismul emiţător în destinaţii deja consacrate, precum Bulgaria, Grecia şi Turcia, de aici deschiderea, feedback-ul tot mai bun al hotelierilor şi turoperatorilor din destinaţiile preferate de români’, a spus Sebastian Constantinescu.

Atenţia turiştilor trebuie să fie una foarte bună în alegerea ofertelor early-booking, spun consultanţii de la Travel Planner, pentru a evita capcanele ce se pot ascunde în spatele unor oferte mult prea avantajoase, oferite de unele agenţii ce poate nu sunt bine intenţionate. Astfel, se recomandă o minimă cercetare de piaţă, care să vizeze istoricul agenţiei sau de ce nu, a managerilor acesteia cât şi o comparare atentă în rândul mai multor agenţii cu servicii similare, a preţurilor şi serviciilor incluse în pachetul turistic dorit.

,,În cazul în care oferta a fost aleasă în pripă şi vacanţa turistului nu s-a desfăşurat în condiţiile promise, sau, mai rău, nu a mai avut loc, atunci posibilităţile de a-şi recupera banii, sunt din păcate reduse şi întortochiate. Ca să fie evitată aceasta situaţie sau pentru a avea ceva şanse de recuperare a banilor plătiţi, în pasul de verificare a agenţiei de la care se cumpără pachetul, se recomandă şi verificarea poliţei de asigurare în caz de insolvabilitate a acesteia, poliţă ce trebuie să fie în termen şi validă. Din păcate, în cazul agenţiilor de turism legislaţia nu prevede încă o asigurare storno în relaţia cu turistul, aşa cum există stipulată în cazul turiştilor care nu-şi îndeplinesc obligaţiile contractuale’, precizează directorul general al Travel Planner.

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nancu, FNGCIMM: Comisia Europeană a aprobat prelungirea schemei de ajutor IMM Invest până la 30 iunie 2022
Nancu, FNGCIMM: Comisia Europeană a aprobat prelungirea schemei de ajutor IMM Invest până la 30 iunie 2022
Comisia Europeană (CE) a aprobat prelungirea, până la 30 iunie 2022, a programelor incluse în schema de ajutor IMM Invest, ...
Centura București: Piloții Pasajului Olteniței vor fi finalizați luna viitoare – secretar de stat
Centura București: Piloții Pasajului Olteniței vor fi finalizați luna viitoare – secretar de stat
Luna viitoare vor fi finalizați cei 372 de piloți necesari tuturor pilelor și culeelor Pasajului Olteniței - Popești ...
Ministrul Educaţiei: Cele două săptămâni de vacanţă sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână, între 10 şi 14 ianuarie, pentru primar
Ministrul Educaţiei: Cele două săptămâni de vacanţă sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală ...
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că cele două săptămâni de vacanţă vor fi recuperate, cel mai probabil, ...