Travel Planner: Principalele destinaţii externe pentru români în 2014 rămân Bulgaria, Grecia şi Turcia

Principalele destinaţii externe spre care se vor îndrepta turiştii români în 2014 rămân Bulgaria, Grecia şi Turcia, în principal datorită accesibilităţii transportului, preţurilor, serviciilor şi tradiţiei, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Sebastian Constantinescu, director general al agenţiei Travel Planner.
Economica.net - Dum, 26 ian. 2014, 14:35
Travel Planner: Principalele destinaţii externe pentru români în 2014 rămân Bulgaria, Grecia şi Turcia

Principalele mijloace de transport cu care se deplasează turiştii români către aceste destinaţii sunt automobilul pentru Bulgaria şi Grecia, iar pentru Turcia, ordinea preferinţelor este avionul (în special pentru regiunea Antalya), automobil şi autocar (pentru litoralul turcesc de la Marea Egee).

,,În Grecia, se observă o orientare a românilor către insule, în special către cele din nord. Liderul topului este insula Thassos, recomandată familiilor cu copii şi datorită faptului că este uşor accesibilă pe cale rutieră din România. Aceasta este urmată de Corfu, Lefkada. O insulă care va fi lansată anul acesta pe piaţa românească este Samothraki, o destinaţie mai sălbatică şi mai rurală, dedicată iubitorilor naturii şi liniştii. Clienţii care caută în Grecia servicii
‘all inclusive’ trebuie să înţeleagă că serviciile sunt aici, ca diversitate, sub cele din Turcia şi Bulgaria. Pe de altă parte, este recomandabil în Grecia să iei masa la taverne, să încerci mai multe plaje, să vizitezi. Este bine ca turiştii să se grăbească în a rezerva vacanţele, deoarece până în martie-aprilie, majoritatea hoteluri bune, cu un raport calitate preţ bun, nu vor mai avea disponibilitate. Rezervările early booking înregistrează o creştere tot mai mare de la an la an. Atenţie la luna august, mai ales în perioada de Sf. Maria, când este foarte aglomerat deoarece majoritatea grecilor îşi iau concedii’, a spus Sebastian Constantinescu.

În acest an este o ‘bătălie’ pentru turiştii de pe piaţa românească între Bulgaria şi Grecia, deşi preferinţele sunt şi diferite.

În ceea ce priveşte Bulgaria, Albena este staţiunea care înregistrează o creştere în ceea ce priveşte cererea, fiind dedicată familiilor cu copii. Sunny Beach şi Nisipurile de Aur, rămân în topul preferinţelor turiştilor români, ca şi Obzor, o alternativă pentru familii cu copii.

,,Pentru serviciile all inclusive oferite şi condiţiile optime pentru familiile cu copii, litoralul bulgăresc este opţiunea numărul unu ca alternativă la litoralul românesc. În Bulgaria sunt sute de hoteluri în regim all inclusive, în România, din păcate, mai puţin de 15, iar familiile cu copii doresc proximitate şi acest tip de serviciu. O alternativă interesantă de pe litoralul bulgăresc este constituită de staţiunea Sozopol, similară cu Nessebar. Cea mai preferată staţiune ca număr de turişti rămâne Sunny Beach, dedicată în special tinerilor dornici să se distreze,, apreciază Sebastian Constantinescu.

Conform unui studiu efectuat de Travel Planner, din 2.000 de review-uri efectuate de proprii clienţi, staţiunea Sunny Beach a primit nota 8,3 şi a fost evaluată de 86% dintre respondenţi. În prezent, Travel Planner lucrează la un studiu complet care analizează litoralul bulgăresc şi preferinţele românilor pentru această destinaţie turistică.

La început de an se observă o preferinţă pentru hotelurile ‘scumpe’ sau pentru cele populare.

Interesul pentru ofertele early booking creşte pentru că lumea a înţeles că poate obţine astfel preţuri de last minute dar poţi să îţi alegi din timp locul şi hotelul unde îţi vei petrece vacanţa. În cazul Greciei, de exemplu, o serie de hotelieri sunt deja în stop sales. În acest an, rezervările în sistem early booking pentru Grecia au ‘explodat’, pentru piaţa românească. În cazul Bulgariei, pe 28 februarie se termină majoritatea ofertelor bune de early booking,, ne-a spus directorul general al agenţiei Travel Planner.

All inclusive rămâne, în 2014, un serviciu cautat si preferat de majoritatea turistilor, dar in scadere comparativ cu anii precedenţi. Se observă o scădere în favoarea ofertelor cu mic dejun sau demipensiune. Bineînţeles că majoritatea familiilor cu copii vor alege în continuare serviciile all inclusive şi destinaţii apropiate.

Scăderea preferinţei pentru all inclusive, specifice Bulgariei şi Turciei, favorizează creşterea fluxului de turişti spre Grecia dar şi litoralul românesc.

,,Atenţie mare la site-urile agenţiilor de turism care au oferte şi reclame pentru alte tipuri de servicii, din afara turismului. Înseamnă că acele agenţii întâmpină probleme financiare, de vreme ce doresc să obţină bani şi din asemenea surse. Dacă aveţi dubii, verificaţi istoricul fiscal al unei agenţii, sunaţi la agenţie, verificaţi cu cine vorbiţi, cât de profesionişti sunt aceştia. Verificaţi de asemenea impresiile turiştilor de pe forumurile de specialitate, din ce în ce mai căutate în ultima vreme’, avertizează Sebastian Constantinescu.

O altă tendinţă a acestui an este interesul pentru mediu online. Tot mai multe agenţii de turism investesc în prezenţa lor online, iar veniturile, conform Travel Planner, pot creşte cu până la 20% în primul an de la investiţia unei agenţii în online.

 

Te-ar mai putea interesa și
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă de a reduce rata sărăciei energetice la nivel național. Astfel,......
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen aterizează duminică pe aeroportul Henri Coandă între orele 00:05-01:00
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, ...
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Autostrada Transilvania: Turcii de la Ozaltin, declarați câștigători ai contractului pentru viaductele de 3,2 kilometri
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătorul contractului pentru construcția ...
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Proiectul românesc Zesh securizează 500.000 USD în primele etape de finanţare
Echipa Zesh, condusă de sătmărean Marius Martocsan, a reușit să atragă până în acest moment fonduri în valoare ...