1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Trebuie să ajutăm economiile devastate de Ebola să îşi revină - Ban Ki-moon

Trebuie să ajutăm economiile devastate de Ebola să îşi revină şi să 'tragem învăţămintele' din această epidemie pentru a ne pregăti pentru următoarea, a afirmat luni secretarul general al ONU Ban Ki-moon, după revenirea dintr-un turneu în Africa de Vest.

22 dec, 2014 | Agerpres

Ban, citat de France Presse, a subliniat urgenţa implementării 'unei strategii pentru redresarea' economiilor şi a sistemelor de sănătate din ţările afectate.

El a precizat că le-a ordonat agenţiilor specializate ale ONU, în special Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP), să îşi concentreze atenţia asupra acestui dosar. 'Trebuie să accelerăm eforturile în vederea redresării', a afirmat el în faţa presei. 'Aceasta trebuie să presupună restabilirea serviciilor de bază, aducerea copiilor de pe străzi la şcoală şi a oamenilor la MUNCĂ, reconstruirea economiilor devastate şi gestionarea a mii de orfani', a adăugat secretarul general.

Trebuie de asemenea 'să tragem lecţiile din Ebola' prin crearea 'unor mai bune sisteme de alertă şi de răspuns rapid', a explicat el, invitând statele membre să îşi suplimenteze eforturile pentru a se 'pregăti pentru viitoarea epidemie, un test care cu siguranţă că va veni'.

Numărul de morţi provocaţi de febra hemoragică Ebola în Africa de Vest a ajuns la 7.518 dintr-un total de 19.340 de cazuri înregistrate în cele trei ţări afectate, potrivit celui mai recent bilanţ actualizat luni de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO