Trecerea imigranţilor la frontiera sârbo-ungară, blocată complet

Intrarea imigranţilor din Serbia în Ungaria era blocată complet marţi la punctul oficial de trecere Roszke, în ziua în care autorităţile ungare au instituit măsuri restrictive vizând limitarea afluxului de refugiaţi, transmite AFP.
Economica.net - mar, 15 sept. 2015, 07:22
Trecerea imigranţilor la frontiera sârbo-ungară, blocată complet

Potrivit declaraţiilor unor imigranţi din Orientul Mijlociu, mulţi provenind din zonele de conflict din Siria şi Irak, poliţiştii ungari au interzis trecerea la miezul nopţii, scrie Agerpres.

Poliţia ungară a confirmat că acest punct de trecere a frontierei, precum şi cel Asothalom, situat la 5 km distanţă, au fost închise, dar începând cu ora locală 07:00.

‘Această măsură a fost luată din cauza evoluţiei situaţiei de partea sârbă a frontierei, unde nu sunt asigurate controale’, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei de frontieră, Laszlo Balazs, în cadrul unei conferinţe de presă la Budapesta.

El a dat asigurări că va fi luată în discuţie redeschiderea punctele de trecere a frontiere ‘dacă vor fi îndeplinite condiţiile’ necesare.

Poliţia ungară a reţinut marţi dimineaţă nouă imigranţi sirieni şi şapte imigranţi afgani pentru trecerea ilegală a gardului de la frontiera dintre Serbia şi Ungaria, notează Reuters. Ei sunt acuzaţi că au forţat gardul de sârmă şi au intrat în Ungaria, faptă care este sancţionabilă în conformitate cu noile legi care au intrat în vigoare la miezul nopţii.

Luni, un număr record de 9.380 de imigranţi au reuşit să treacă frontiera, conform datelor poliţiei.

Marţi dimineaţă, circa 300 de persoane, printre care şi copii, aşteptau în faţa punctului de trecere în speranţa că va fi redeschis.

Unii imigranţi au petrecut noaptea în circa 50 de corturi, distribuite de organizaţiile umanitare, care le-au instalat chiar pe asfalt, pe două drumuri folosite de obicei de maşini pentru a trece frontiera.

Câţiva poliţişti sârbi observau de la distanţă situaţia fără a interveni, autorităţile de la Belgrad luând decizia să se implice cât mai puţin de la începutul crizei imigraţiei.

Poliţia ungară a închis luni principalul punct de trecere, situat la doi kilometri mai la est, de-a lungul unei căi ferate.

De la instalarea de către Budapesta a gardului de sârmă ghimpată de-a lungul celor 175 de km de frontieră sârbo-ungară, trecerea pe calea ferate de la Roszke, lată de circa 40 de metri, devenise singurul punct de tranzit pentru aproape toţi imigranţii care intrau în Ungaria.

În acest loc, frontiera este ferm închisă de luni după-amiază, iar calea ferată este blocată cu ajutorul unui vagon de care a fost ataşat un cadru metalic acoperit de sârmă ghimpată.

Marţi, poliţiştii ungari erau pe poziţii, dar niciun imigrant nu a încerca acest traseu.

Reunite de urgenţă la Bruxelles, cele 28 de state membre ale UE nu au reuşit luni seară să ajungă la un acord privind repartizarea obligatorie a 120.000 de refugiaţi, cerută săptămâna trecută de Comisia Europeană pentru a face faţă unei din cele mai mari crize migratorii din Europa după 1945.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...