Trei angajaţi de la RAAN, directori în 2009, concediaţi în urma unei anchete privind un contract

Trei angajaţi de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), care în 2009 au avut funcţii de conducere în regie, au fost concediaţi în urma unei anchete privind contractul de realizare a unei instalaţii de şlam pe platforma Romag Termo, afirmă surse din unitate.
Economica.net - vin, 21 iun. 2013, 19:53
Trei angajaţi de la RAAN, directori în 2009, concediaţi în urma unei anchete privind un contract

Surse din RAAN au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că angajaţii demişi au avut la un moment dat funcţii de conducere în cadrul unităţii, fiind vorba despre Silviu Constantin, fost director ecomonic al Romag Termo, Mihai Trăilescu, fost şef al Serviciului de Investiţii de la Romag Termo, şi Alin Palcu, fost director al Romag Termo.

Conform surselor citate, celor trei le-au fost desfăcute contractele de muncă în urma unei analize făcute de actualul director general al RAAN, Dan Andruşca, privind contractul de realizare a unei instalaţii de evacuare a zgurii şi cenuşii în şlam dens de pe platforma Romag Termo, investiţie începută în anul 2009 şi nefinalizată încă.

Cei trei au deţinut funcţii de conducere începând cu anul 2009, perioadă în care la contractul de execuţie a instalaţiei de evacuare s-au făcut mai multe acte adiţionale, prin care au fost suplimentate fondurile.

Aceleaşi surse au precizat că vizat de această anchetă este şi actualul director economic al RAAN, Gheorghe Dulcea, care în prezent se află în concediu medical.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, conducerea RAAN nu a putut fi contactată pentru a exprima un punct de vedere cu privire la încetarea contractelor de muncă pentru cei trei angajaţi.

Despre această investiţie, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, declara, în martie, că, după ce a analizat situaţia, şi-a dat seama că la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare s-a făcut „un jaf de proporţii”, acuzând conducerea regiei de „lipsă totală de management”.

El spunea că „este inacceptabil” ca pentru instalaţia de şlam să se pornească de la 172 milioane de lei fără TVA şi să se ajungă la 340 de milioane de lei, fără să fie finalizată până în prezent.

„A doua zi după ce a câştigat contractul, s-a făcut un act adiţional.Când a câştigat contractul, a doua zi s-a făcut un act adiţional. Este ceva de neimaginat. Adică ai câştigat licitaţia, l-ai dat afară pe ăla care avea un preţ mai mare, dar poate era profesionist, l-ai adus pe ăsta cu un preţ mai mic şi imediat, a doua zi ai făcut un act adiţional. Şi după aia încă nouă acte adiţionale în care n-ai mai spus când e gata, când e finalizarea”, explica Niţă, adăugând că acest caz a fost sesizat Parchetului.

Constantin Niţă mai spunea că executivul RAAN este supradimensionat, lăsând să se înţeleagă că în cadrul regiei ar urma demiteri, vizat fiind Gheorghe Dulcea, cel care a fost de-a lungul timpului director general şi director economic.

Lucrările la instalaţia de şlam au început în 2009, fiind realizate de societatea Confort SA, firmă deţinută de omul de afaceri Georgică Cornu.

În 29 mai, conducerea regiei a fost schimbată, în locul directorului general al RAAN Marius Preda fiind numit Dan Andruşca, consilier al ministrului Constantin Niţă.

Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin se află în prezent în proces de reorganizare, iar în ultimele luni s-a discutat despre închiderea combinatului de apă grea, Romag Prod, unde lucrează aproximativ 1.400 de oameni, în condiţiile în care nu s-au găsit investitori pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, care să preia producţia de apă grea de pe platforma RAAN.

Te-ar mai putea interesa și
Pentagonul crede că Ucraina nu poate recupera pe termen scurt peninsula Crimeea
Pentagonul crede că Ucraina nu poate recupera pe termen scurt peninsula Crimeea
Ministerul Apărării din SUA nu crede că Ucraina îşi poate atinge obiectivele şi să recupereze pe termen scurt peninsula Crimeea, ocupată de Rusia din 2014, a informat joi publicaţia......
UE lansează preţul de referinţă nou pentru gazele naturale lichefiate
UE lansează preţul de referinţă nou pentru gazele naturale lichefiate
Autorităţile de reglementare din UE au lansat un preţ de referinţă nou pentru gazele naturale lichefiate (GNL), ca parte ...
Pedro Construct, fondată de Petre Niculae, a finalizat prima clădire de birouri din portofoliu, o investiție de 18 milioane de euro
Pedro Construct, fondată de Petre Niculae, a finalizat prima clădire de birouri din portofoliu, o investiție de 18 milioane ...
Petro Construct, companie fondată de omul de afaeri Petre Niculae și care a construit mai multe proiecte rezidențiale ...
Ce spune Petrom, care arată că nu se califică la taxa de solidaritate, dacă ANAF va veni totuși cu o impunere: “Vom plăti”
Ce spune Petrom, care arată că nu se califică la taxa de solidaritate, dacă ANAF va veni totuși cu o impunere: “Vom ...
Petrom a reiterat azi că nu se califică la plata taxei de solidaritate dar, dacă “din motive pe care nu le poate vedea ...