Trei companii româneşti, recunoscute în cadrul competitiei Deloitte 2020 CE Technology Fast 50

Companiile româneşti - DCS Plus, Druid şi Tremend - au fost recunoscute în cadrul competiţiei Deloitte 2020 Central Europe Technology Fast 50, la categoria Impact Star Award, care premiază companii ce reuşesc să aibă, prin produsele şi serviciile lor patentate, efecte pozitive asupra societăţii, asupra businessului, precum şi în domeniile inovaţie, mediu şi diversitate.
Economica.net - vin, 20 nov. 2020, 10:28
Trei companii româneşti, recunoscute în cadrul competitiei Deloitte 2020 CE Technology Fast 50

Potrivit unui comunicat al companiei de consultanţă şi audit Deloitte remis vineri AGERPRES, DCS Plus dezvoltă produse dedicate companiilor din turism, Druid creează asistenţi virtuali inteligenţi care pot îndeplini procese complexe, iar Tremend, care a fost inclusă în ediţiile anterioare ale Technology Fast 50 în topul companiilor cu cea mai rapidă creştere din Europa Centrală, creează soluţii de transformare digitală agilă folosind inteligenţa artificială.

„Ediţia din acest an a programului CE Technology Fast 50 oferă recunoaştere companiilor care creează noi soluţii tehnologice nu doar pentru creşterea susţinută a veniturilor, ci şi pentru impactul pozitiv asupra lumii, în general. Categoria Impact Star Award a fost introdusă în competiţie pentru prima dată în 2020, în acest context fără precedent creat de pandemia de COVID-19, care a transformat modelele de business şi vieţile noastre într-un mod foarte rapid şi intens. Felicit companiile din România premiate pentru efectele pozitive pe care au reuşit să le creeze în rândul diferitelor niveluri ale societăţii şi asupra mediului de business”, a declarat Andrei Ionescu, Partener coordonator Consultanţă şi Managementul Riscului, Deloitte România, şi coordonatorul programului Technology Fast 50 Europa Centrală în România.

Câştigătorul principalei categorii a competiţiei, care oferă recunoaştere companiilor de tehnologie din Europa Centrală înfiinţate de cel puţin patru ani care au înregistrat cele mai mari creşteri, este Packhelp, o companie poloneză de software care a dezvoltat o soluţie ce oferă businessurilor acces la ambalaje personalizate, cu un impact minim asupra mediului. Packhelp a avut o creştere medie a veniturilor de 9.077% între 2016 şi 2019.

Următoarele două poziţii sunt ocupate de două companii din Cehia, DoDo, care creează software specializat în servicii de curierat bazate pe soluţii tehnologice, cu o rată de creştere de 8.427%, şi UlovDomov.cz, cea mai mare şi mai cuprinzătoare bază de date de apartamente de închiriat din Cehia, cu o creştere de 5.535%. Companiile incluse în principala categorie a competiţiei au avut o rată medie de creştere de 1.460%.

Aflat la a 21-a ediţie, topul este dominat în acest an de jucători din domeniul software (30 de companii), urmat de media şi divertisment (11 companii), hardware (patru companii), fintech (trei companii) şi sănătate (două companii). Peste 80% din companiile incluse în competiţia din 2020 se află pentru prima dată în top, ceea ce indică ritmul alert de creştere a businessurilor de tehnologie tinere în regiunea Europei Centrale.

Potrivit Deloitte, pe lângă principala categorie, care include companiile cu cea mai mare creştere, Deloitte 2020 Central Europe Technology Fast 50 oferă recunoaştere şi businessurilor mai tinere care se dezvoltă rapid, în cadrul categoriei Rising Star. Compania FF Trader din Cehia, care a dezvoltat o platformă educaţională pentru traderi financiari, este câştigătoare pentru al doilea an consecutiv la această categorie, cu o rată de creştere de 2.356%. Categoria Rising Stars este dominată de jucători în domeniul software şi de companii care au intrat pentru prima dată în top, 23 dintre cele 25 de companii fiind incluse în premieră în competiţie.

Pentru a fi eligibile pentru principala categorie a competiţiei Technology Fast 50, companiile trebuie să îndeplinească anumite condiţii financiare, şi anume să aibă un venit operaţional anual minim de 50.000 de euro în primii trei ani analizaţi (2016-2018) şi de 100.000 de euro în 2019. De asemenea, acestea trebuie să aibă sediul central în Europa Centrală şi să deţină drepturile de proprietate intelectuală sau să fi creat tehnologie patentată.

În plus, Deloitte ia în calcul companiile care au potenţial, dar încă îndeplinesc condiţiile pentru a intra în categoria principală. Astfel, businessurile care au venituri anuale de peste 30.000 de euro în ultimii trei ani (2017-2019) sunt incluse în categoria Rising Stars.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului.

Te-ar mai putea interesa și
Oil Terminal – profit net în creştere cu 58,5% în primul trimestru, până la 6,3 milioane de lei
Oil Terminal – profit net în creştere cu 58,5% în primul trimestru, până la 6,3 milioane de lei
Oil Terminal a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, un profit net de 6,341 milioane lei, cu 58,5% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, care a fost de aproape 4......
Google, amendă de 102 milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă în Italia
Google, amendă de 102 milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă în Italia
Autoritatea de Reglementare a Concurenţei din Italia a anunţat joi că a amendat gigantul american Google cu 102 milioane ...
Holde Agri Invest iese la cumpărături. Va investi 30 de milioane de lei în achiziția a opt ferme vegetale
Holde Agri Invest iese la cumpărături. Va investi 30 de milioane de lei în achiziția a opt ferme vegetale
Holde Agri Invest SA, companie antreprenorială românească cu afaceri în cultivarea de plante nepermanente și cereale ...
PNL cere USR să-și pună odată om la șefia Termoenergetica, îngropată din nou în datorii, dar condusă de același director din timpul mandatului Firea
PNL cere USR să-și pună odată om la șefia Termoenergetica, îngropată din nou în datorii, dar condusă de același ...
În fața posibiliei situații de insolvență a Termoenergetica, din cauza datoriilor nou-acumulate către Elcen, ministrul ...