1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Trei consorţii din China s-au calificat pentru hidrocentrala Tarniţa, proiect de un miliard de euro

Trei consorţii din China au rămas în cursă pentru proiectul de un miliard de euro al hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa-Lăpuşteşti, în urma încheierii etapei de precalificare, a anunţat, luni, 10 august, compania Hidro Tarnița, cea care administrează proiectul.

10 aug, 2015 | ECONOMICA.net

Cele trei consorţii de firme sunt:

Gezhouba Group Company Limited/Wu Lingpower Corporation

China Huadian Engineering/Guizhou Wujiang Hydropower

Huaneng Lancang River Hydropower/Hydrolancang International Energy

"În urma analizei documentelor depuse de către investitorii interesați în realizarea CHEAP Tarnița - Lăpuștești, s-au calificat 3 consorții. Prima etapă s-a încheiat. Urmează etapa de negociere a ofertelor preliminare și neangajante. CHEAP Tarniţa - Lăpuștești este un proiect strategic de interes național, o investiție în securitatea energetică a României", a declarat Ovidiu Demetrescu, directorul general al companiei de proiect Hidro Tarnița S.A.

Potrivit sursei citate, cele trei consorții care au îndeplinit criteriile de precalificare cerute prin Documentația pentru precalificare, putând participa la următoarele etape ale procedurii de selecție investitori. Astfel investitorii precalificați vor fi invitați la rundele de negocieri preliminare și neangajante, pe baza ofertelor depuse de aceștia.

În funcție de rezultatele obținute, societatea Hidro Tarnița S.A., sub coordonarea Comisiei de Negociere și Implementare, va elabora Caietul de Sarcini final, document care va conține toate elementele și condițiile ofertei finale și angajante, pe care investitorii precalificați vor fi invitați să le depună. Dupa finalizarea ultimei etape - cea de derulare a licitației cu oferta
închisă în plic sigilat, se va desemna un investitor câștigător, care va semna toate documentele necesare participării la acționariatul Hidro Tarnița S.A., în vederea realizării, implementării și operării proiectului.

Hidocentrala de la Tarniţa, de pe Someş, va avea o capacitate instalată de 1.000 MW şi va fi realizată în sistem de parteneriat public-privat, cu finanţare din partea investitorului care urmează să-şi recupereze investiţia din vânzarea energiei electrice pe piaţă.

Noua investiţie, amplasată la 30 km de Cluj-Napoca, va crea peste 4.000 de locuri de muncă. Hidrocentrala va avea rolul de a echilibra sistemul energetic naţional, mai ales după intrarea potenţială în funcţiune a reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO