1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

News

Trei mil. români au semnat pentru modificarea Constituţiei: "Familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie

Coaliţia pentru Familie va depune luni, la Senat, o propunere legislativă de revizuire a Constituţiei, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, iniţiativa fiind semnată de 3 milioane de cetăţeni.

20 mai, 2016 | Agerpres

Potrivit unui comunicat , această propunere legislativă de revizuire a Constituţiei are ca scop protejarea explicită a familiei şi a drepturilor părinţilor.

'Proiectul legislativ este însoţit de circa 3 milioane de semnături de susţinere, colectate de pe întreg teritoriul ţării. Este pentru prima data în istoria României când un număr atât de mare de cetăţeni aderă la o iniţiativă în vederea organizării unui referendum pentru modificarea Constituţiei', se arată în comunicat.

Formularea propusă pentru articolul 48 alin. 1 din Constituţie este: ''Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor''. Actualul text al Constituţiei se referă la căsătoria dintre soţi.

'Mai mult, noua formulare a articolului vine să întărească dreptul părinţilor de a-şi educa şi creşte copiii conform propriilor valori', mai precizează sursa citată.

Comitetul de Iniţiativă este format din 16 membri, oameni de cultură, antreprenori, jurnalişti, medici: Nadia Tătaru, Georgeta Stoian, Alina Tomi, Mariana-Liliana Georgescu, Tudor Sişu, Vlad Miriţă, Mihaela Mănuceanu, Sorin Lavric, Mihai Gheorghiu, Călin Diaconu, Pavel Chirilă, Cornel Bratu, Liviu Axinte, Constantin Necula, Paul Negruţ, Mircea Tudor.

Iniţiatorii propun ca referendumul naţional pentru modificarea Constituţiei să se desfăşoare odată cu alegerile parlamentare din toamnă.

Semnăturile au fost strânse cu ajutorul a peste 80.000 de voluntari din toate confesiunile creştine, din mediul urban şi rural, de diverse profesii şi situaţii sociale şi au fost validate de primăriile localităţilor de domiciliu ale semnatarilor, menţionează sursa citată.

Coaliţia pentru Familie este o iniţiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid şi neafiliată confesional.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO