1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

News

Trei premii Pulitzer pentru New York Times

Cotidianul New York Times a câştigat luni trei premii Pulitzer, cele mai prestigioase recompense americane în domeniul presei. Un alt premiu a fost acordat fotoreporterilor de la St Louis Dispatch pentru felul în care au acoperit mişcările legate de tensiunile rasiale din Ferguson (Missouri), relatează AFP.

21 apr, 2015 | Agerpres

Cotidianul new-yorkez a câştigat la categoria 'Internaţional', ziariştii săi fiind distinşi în mod colectiv pentru modul în care au relatat despre epidemia de Ebola din Africa occidentală, a precizat luni comitetul Pulitzer la ceremonia organizată la Universitatea Columbia din New York.

Un alt câştigător al premiului de la New York Times a fost fotograful Daniel Berehulak, laureat la categoria 'Fotografie', tot pentru acoperirea epidemiei de Ebola, scrie Agerpres.

Eric Lipton, ziarist la acelaşi cotidian, a primit premiul la categoria 'Jurnalism de investigaţie' pentru articolele sale despre rolul lobby-urilor, la aceeaşi secţiune fiind recompensaţi şi ziariştii de la Wall Street Journal.

Premiul 'Breaking news' la fotografie a fost acordat colectivului de fotografi de la St Louis Dispatch pentru felul în care au acoperit evenimentele din Ferguson după moartea lui Michael Brown, tânăr de culoare neînarmat ucis de un poliţist în luna august a anului trecut.

La această ediţie au primit premii 22 de laureaţi la 21 de categorii. New York Times a avut cinci finalişti la patru categorii. Comitetul Pulitzer a selecţionat 55 de finalişti la cele 21 de categorii care, în afară de jurnalism, cuprind printre altele poezie, ficţiune, muzică, teatru şi istorie. Alţi laureaţi au fost Los Angeles Times şi Washington Post.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO