1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 13 º

Extern

Trei sferturi dintre români vor unirea Republicii Moldova cu România

Trei sferturi dintre români se declară de acord cu unirea Republicii Moldova cu România, iar 63% dintre ei au o părere pozitivă despre declaraţia preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu acest demers, considerat de şeful statului "următorul proiect politic" al ţării, arată un sondaj IRES.

30 noi, 2013 | Mediafax

Trei sferturi dintre români se declară de acord cu unirea Republicii Moldova cu România, arată un sondaj IRES citat de Mediafax.

Pe de altă parte, însă, aproape o treime dintre respondenţi cred că majoritatea cetățenilor moldoveni nu sunt de acord cu unirea țării lor cu România, iar o cincime spun că românii nu sunt de acord cu această unire, relevă cercetarea realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Potrivit aceluiaşi sondaj, 64% dintre români au auzit despre declarațiile președintelui Băsescu potrivit cărora "următorul proiect politic pentru România, după NATO și UE, este unirea cu Republica Moldova", în legătură cu care doar 20% dintre respondenţi au o părere proastă și foarte proastă.

De asemenea, peste 70% dintre respondenți sunt de acord cu declarația şefului statului conform căreia "acum e oportun să o spunem, avem acest obiectiv, dacă vor vrea moldovenii, am spus-o la Chișinău. Sunt convins că dacă la Chișinău va exista un interes unionist, România va spune da".

Cercetarea a fost realizată vineri, pe un eşantion de 1.132 persoane cu vârsta de minimum 18 ani, eroarea maximă tolerată fiind de ± 3 %.

Acelaşi sondaj a evaluat percepția publică legată de Ziua Naţională a României, dar şi de Summit-ul China-Europa Centrală și de Est, desfășurat în această săptămână la București.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO