Trei tehnologii utile pentru activitatea zilnică a unui trader

Fie că tranzacționezi mărfuri, indici bursieri sau perechi valutare de pe piața Forex, tehnologia te ajută astăzi să faci toate aceste lucruri cu o viteză mult mai mare față de acum 20 de ani. De la înființarea NASDAQ ( prima bursă electronică din SUA ) și până la softurile de tranzaționare automată de astăzi, ce pot plasa sute de ordine pe minut, traderii și tehnologia au evoluat împreună. Pentru un trader ce tranzacționează volume mici în fiecare zi, de acasă sau de pe terasa unui hotel, libertatea informației și puterea de decizie în timp real sunt vitale.
Economica.net - vin, 06 oct. 2017, 11:46
Trei tehnologii utile pentru activitatea zilnică a unui trader

Îţi prezentăm mai jos cele mai utile device-uri pe care un trader le poate utiliza cu folos pentru a acumula profit:

1. Laptopurile

Un trader poate transporta cu ușurință un laptop peste tot, verificând în decursul zilei cursul acțiunilor sau calendarul evenimentelor fundamentale din acea zi. Acesta îi oferă o libertate absolută, nedepinzând de un punct fix, ca în cazul unui birou cu mai mult de 4 monitoare, pe care mulți traderi cu experiență obișnuiesc să îl aibă acasă. Pe un laptop vezi detaliat cursul în timp real și îți poți pune fără probleme toate instrumentele necesare analizei tehnice. Este foarte util pentru deplasări și te poți conecta oriunde la o sursă wireless, în țară și peste hotare. Atunci când îți cumperi un laptop pentru a tranzacționa, alege un produs cu o viteză foarte bună și un monitor cât mai mare.

2. Smartphone-urile și tabletele

Sunt ideale pentru a citi știri sau tweet-uri despre evoluția piețelor, dar și pentru a plasa un ordin rapid în piață. Nu sunt cele mai bune produse hardware pentru a citi un grafic sau pentru a-ți face o strategie de tranzacționare, datorită vizibilității reduse, însă reprezintă extensia perfectă a monitorului de acasă, pentru momentele în care ești pe drum și trebuie să iei rapid o decizie.

3. Monitoarele

Sunt ideale pentru vizibilitatea foarte bună pe care o oferă. De foarte multe ori, traderii profesioniști își instalează acasă mai multe monitoare pe același birou, pentru a avea o privire de anasamblu asupra piețelor. Cu cât vizibilitatea este mai bună, cu atât ocazia intrării într-o tranzacție, încă de la primele semnale apărute, poate fi mai profitabilă. Dacă pe un monitor poți ține mereu calendarul cu cele mai importante evenimente fundamentale ale zilei, pe monitoarele principale trebuie să stea cursurile pe care tranzacționezi în acel moment. Alternativ, poți folosi un laptop sau un monitor secundar pentru a fi la curent cu ultimele știri din piață, sau pentru a comunica cu alți traderi. Informațiile sunt vitale în acest domeniu, de aceea ține întotdeauna o ureche aplecată și la părerile altora despre mișcările din piață.

Iată cele mai accesibile 3 device-uri pe care le poți cumpăra oricând, în cazul în care dorești să îți începi o carieră proprie în trading. Ține minte că tabletele și smartphone-urile permit o libertate de mișcare foarte bună, în timp ce monitoarele sunt excelente pentru vizibilitate. Laptopurile sunt combinația perfectă dintre cele două amintite mai sus, de aceea e bine să îți cumperi un laptop cât mai ușor, cu o viteză cât mai bună și cu o diagonală cât mai mare, dăcă mergi pe această variantă pentru a tranzacționa.

Te-ar mai putea interesa și
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
GCS: Toată ţara rămâne în scenariul verde. Cea mai mare incidenţă, în Prahova şi Alba
Toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde din punct de vedere al infectărilor cu noul coronavirus, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori fiind în judeţele......
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Concurs cu premiu un autoturism pentru cetățenii Moscovei care se vaccinează anti-coronavirus
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunţat duminică organizarea unei loterii având drept miză câştigarea unui autoturism ...
Vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui evitată şi la persoanele de peste 60 de ani – Agenţia Europeană pentru Medicamente
Vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui evitată şi la persoanele de peste 60 de ani – Agenţia Europeană pentru Medicamente
Administrarea vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca ar trebui evitată și la persoanele de peste 60 de ani, a declarat ...
ONRC: Numărul firmelor cu participare străină la capitalul social a crescut cu o treime în primele patru luni din 2021
ONRC: Numărul firmelor cu participare străină la capitalul social a crescut cu o treime în primele patru luni din 2021
Numărul firmelor cu capital străin nou înfiinţate în România a crescut, în primele patru luni din 2021, cu 32,84%, ...