1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Trei tranzacţii de peste 130 mil. euro în două săptămâni: Papalekas cumpără UniCredit Tower

Compania Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a primit undă verde de la Consiliul Concurenţei pentru achiziţia clădirii de birouri de la Piaţa Presei, acolo unde îşi are sediul UniCredit Ţiriac Bank. Recent, compania a mai achiziţionat două clădiri de birouri. 

12 dec, 2014 | | ECONOMICA.net

"Achiziția Bog’Art implică transferul către Globalworth, prin intermediul subsidiarelor sale Serana și Kusanda, a clădirii de birouri UniCredit Tower, închiriată în prezent întotalitate de către Bog’Art societăţii bancare UniCredit Ţiriac Bank", se arată în decizia Consiliului Concurenţei din 9 decembrie. 

Compania de construcţii Bog'Art este deţinută de omul de afaceri Raul Doicescu

Potrivit deciziei CC, tranzacția urmează să se realizeze efectiv până la data estimată de 31.12.2014, după obţinerea unui acord al autorităţii de concurenţă în privinţa tranzacţiei şi îndeplinirea unor condiţii suspensive.

"Se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind concentrarea economică realizată prin preluarea controlului unic de către Globalworth Holdings Cyprus Limited, prin Serana Holdings Limited şi Kusanda Holdings Limited, asupra Bog'Art Offices SRL, constatând că, deşi operaţiunea cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", este decizia Consiliului Concurenţei. 

În luna martie a acestui an, Globlworth a anunţat planuri de achiziţie. Printre proprietăţile imobiliare se numără şi clădirea UniCredit, cu un cost de achiziţie de 43,3 milioane de euro. 

CITEŞTE ŞI Ioannis Papalekas vrea să cumpere cu 43 de milioane de euro sediul UniCredit din nordul Capitalei

Omul de afaceri Ioannis Papalekas a facut în ultimele săptămâni achiziţii de noi clădiri de birouri. La sfârşitul lunii noiembrie a anunţat achiziţia primei clădiri dezvoltată de suedezii de la Skansa în Bucureşti pentru suma de 44 milioane de e euro, iar săptămâna trecută a achiziţionat Nusco Tower pentru suma de 46 de milioane de euro. 

CITEŞTE ŞI Cele mai mari tranzacţii ale misteriosului "rege al imobilarelor" Papalekas, cercetat de DIICOT

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO