Vremea din Europa perturbă traficul aerian. Curse aviatice către şi dinspre România, anulate pe mai multe aeroporturi

O cursă Wizz Air şi una British Airways, care trebuiau să decoleze luni din Londra şi să ajungă pe aeroportul Otopeni au fost anulate, iar o alta, care urma să decoleze din Bucureşti şi să aterizeze în Londra a fost, de asemenea, anulată, din cauza condiţiilor meteo din Marea Britanie.
Economica.net - lun, 11 dec. 2017, 10:24
Vremea din Europa perturbă traficul aerian. Curse aviatice către şi dinspre România, anulate pe mai multe aeroporturi

Cursa British Airways care trebuia să aterizeze la ora 23.00 pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti figurează ca „anulată”, potrivit tabelei de sosiri de pe site-ul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

O aeronavă British Airways, care trebuia să decoleze la ora 08.00 de pe aeroportul Otopeni, cu destinaţia Londra, a fost, de asemenea, anulată.

Zborul companiei Wizz Air, care urma să ajungă la ora 02.55 în Bucureşti, figurează ca anulat, conform tabelei de sosiri de pe site-ul bucharestairports.ro.

Curse de pe patru aeroporturi din Europa spre Timişoara, anulate din cauza condiţiilor meteo

Patru curse de pe aeroporturile din Londra, Munchen şi Eindhoven spre Timişoara, şi trei din Timişoara spre Londra şi Munchen au fost anulate, duminică şi luni, din cauza vremii nefavorabile din Europa, iar un zbor spre Frankfurt are întârziere, transmite corespondentul

Purtătorul de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timişoara, Nicoleta Trifan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că şapte curse au fost anulate, duminică şi luni, din cauza vremii nefavorabile din Europa.

Este vorba de cursa Timişoara – Londra, aeroport Luton, şi Londra Luton – Timişoara, zboruri operate de compania aeriană Wizzair, Timişoara – Munchen şi Munchen – Timişoara, operate de compania Lufthansa, Londra, aeroport Stansted – Timişoara şi Timişoara – Londra Stansted, operate de compania Ryanair, precum şi cursa Eindhoven – Timişoara, compania Wizzair.

Potrivit reprezentanţilor aeroportului timişorean, şase dintre zboruri au fost anulate duminică, iar cursa Timişoara – Munchen a fost anulată luni dimineaţa, zborul fiind programat la ora 05.50.

„Cursele au fost anulate din cauza vremii, iar reprezentanţii companiei Ryanair au anunţat că au avut o problemă tehnică cu aeronava. În afară de cursa spre Munchen, astăzi (n.r. luni) nu a mai fost anulată nicio cursă, este o cursă întârziată din Frankfurt spre Timişoara”, a afirmat Nicoleta Trifan.

Cursa Frankfurt – Timişoara, operată de Ryanair, ar fi trebuit să decoleze la ora 10.15, dar zborul a fost amânat pentru ora 13.15.

Wizz Air îşi cere scuze clienţilor afectaţi de anulările de duminică din cauza condiţiilor meteo din Europa şi le transmite să contacteze reprezentanţii companiei pentru a putea rezerva un loc pentru un alt zbor sau pentru a primi banii înapoi, se arată în anunţul postat de companie pe Facebook, duminică.

British Airways a trasmis, duminică, pe contul de Twitter, că vremea continuă să influenţeze zborurile în Marea Britanie şi Europa.

Zborurile cu decolare de pe aeroportul Luton din Londra au fost oprite, duminică, din cauza vremii nefavorabile, astfel că pasagerii îmbarcaţi inclusiv spre destinaţiile din România au fost nevoiţi să aştepte.

Peste 100 de români au fost blocaţi timp de şapte ore în aeroportul Luton din Londra. În jurul orei 15.00, ora României, oamenii au fost din nou îmbarcaţi, dar zborul a fost din nou anulat deoarece piloţii depăşeau orele de zbor.

Un zbor anulat şi întârzieri pe Aeroportul Sibiu, din cauza vremii din Germania şi Marea Britanie


Un zbor a fost anulat şi sunt întârzieri de câte trei ore la alte curse de pe Aeroportul Internaţional din Sibiu, luni, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din Germania şi Marea Britanie, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

‘Zborul LH 1667 Sibiu – Munchen programat pentru plecare în data de 11.12.2017 la ora 06,05 are o întârziere de aproximativ 3 ore. Zborul W6 3773 Sibiu – Dortmund programat pentru plecare în data de 11.12.2017 la ora 06,55 are o întârziere de aproximativ 3 ore. Datorită acestor întârzieri, zborurile către Nurnberg şi Londra programate în cursul zilei de astăzi, pot suferi modificări ale orelor de operare. Vă vom ţine la curent cu eventuale modificări în programul de zbor operat astăzi la Aeroportul Internaţional Sibiu. Zborul W6 3772 Londra – Sibiu programat pentru plecare în data de 10.12.2017 la ora 17,40, respectiv sosire în data 11.12.2017 la ora 00,40, a fost anulat. Conform Normelor europene privind drepturile pasagerilor, compania aeriană a asigurat pasagerilor cazare, transport sau, după caz, rerutare’, se arată în comunicat.

Pentru mai multe detalii, pasagerii sunt rugaţi să contacteze companiile aeriene, după caz.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat joi şeful de Cabinet al premierului ungar Viktor Orban, Gergely Gulyas,......
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de programe
SkyShowtime, parteneriat cu Digi România. Operatorul introduce întregul pachet de servicii SkyShowtime în grila sa de ...
SkyShowtime anunță primul parteneriat în Europa Centrală și de Est cu Digi România, care, începând din 25 aprilie ...