O companie de software din România a devenit unul dintre principalii furnizori de servicii IT pentru Comisia Europeană

Tremend, furnizor de tehnologie software deținut de trei antreprenori români, a devenit unul dintre principalii furnizori de servicii informatice pentru Comisia Europeană și alte instituții europene. Până în prezent, compania este implicată în 10 proiecte majore în domenii precum educație, guvernare publică, comunicare cu cetățenii.   
Economica.net - joi, 17 dec. 2020, 12:31
O companie de software din România a devenit unul dintre principalii furnizori de servicii IT pentru Comisia Europeană

Tremend, compania deținută de Ioan Cocan, Marius Hanganu şi Constantin Bogdan Niţulescu și care a intrat de patru ori consecutiv în clasamentul FT 1000 al celor mai dinamici jucători din Europa, este implicată până acum în 10 proiecte majore pentru instituții centrale ale Uniunii Europene. Proiectele sprijină creșterea competitivității în rândul adulților și tinerilor prin promovarea învățării colaborative, îi ajută să se conecteze și să facă schimburi de cunoștințe și de experiență în limbi străine, creează reţele şi oportunităţi de dezvoltare profesională, oferă soluții de infrastructură cloud, operare și gestionare de platforme informatice complexe, asigură dezvoltare de soluții inovatoare de comunicare și colaborare digitală, aplicații mobile, platforme de eLearning și conținut educațional multimedia.

Contractele cadru multianuale semnate pentru instituții centrale europene au un buget total de 25 de milioane de Euro, cu venituri aferente estimate la 2,7 milioane de Euro pentru 2020 și 7 milioane de Euro pentru 2021. Prin implicarea în aceste proiecte, Tremend și-a consolidat prezența în Belgia, Luxemburg și Italia, reconfirmându-și poziția de furnizor de vârf de tehnologie software și inovație în Europa.

Printre proiectele cheie derulate de Tremend se numără Platforma electronică pentru educația adulților în Europa (EPALE), cât și eTwinning și School Education Gateway – platforme online dedicate specialiştilor din domeniul educației, care susțin eforturile CE în depășirea dificultăților curente din sfera învățământului preuniversitar. Tremend este totodată partenerul tehnologic în consorțiul pentru implementarea Platformei europene pentru competențe digitale și locuri de muncă. De asemenea, dezvoltă aplicații eLearning pentru Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și este responsabil pentru sistemele de backup în cloud pentru portaluri critice europene.

Instituțiile pentru care Tremend dezvoltă soluții software se numără Agenţia Europeană de Mediu (EEA), Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA), Direcţia Generală pentru Educaţie şi Cultură (DG EAC), Direcţia Generală pentru Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune (DG EMPL), Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA), Direcţia Generală pentru Comunicare (DG Comm), Direcția Generală Informatică (DG DIGIT), Centrul Comun de Cercetare (JRC) Italia,Direcţia Generală pentru Rețele de Comunicare, Conținut și Tehnologie (DG CONNECT), Oficiul de Publicații al Uniunii Europene (OP).

Sistemele realizate integrează tehnologii de ultimă generație, precum Inteligență Artificială (AI) și Machine Learning (ML), Programare neuro-lingvistică (NLP), Devops, design UI/UX și contribuie la modernizarea și îmbunătățirea infrastructurii IT, încurajând transparența în organizațiile din sectorul public.

Potrivit unui anunț al companiei, în perioada următoare, Tremend are în plan expansiunea  internațională, în Europa de vest și centrală, Asia și SUA.

Tremend este un dezvoltator de soluții și servicii software, cu clienți în 20 de țări pe 4 continente și cu peste 700 de proiecte lansate în sectoare precum finanțe, bănci, telecom, auto, retail și servicii medicale, fiind unul dintre cei mai puternici jucători în industria IT europeană.

Tremend are două sedii în România, în București și în Brașov, cât și în Atlanta (Statele Unite), Bruxelles (Belgia), Londra (UK), Luxembourg. 

Te-ar mai putea interesa și
Forţele Aeriene ale SUA se pregătesc să acorde patru contracte pentru modernizarea bazei de la Câmpia Turzii, în valoare de 130 de milioane de dolari
Forţele Aeriene ale SUA se pregătesc să acorde patru contracte pentru modernizarea bazei de la Câmpia Turzii, în valoare ...
Pentagonul a anunţat anul trecut investiţii de 130 de milioane de euro în baza de la Câmpia Turzii. Forţele Aeriene SUA urmează să acorde patru contracte importante pentru moderenizarea bazei. ...
Testul antigen Covid-19 produs de un startup românesc, inclus de UE pe lista celor avizate pentru Paşaportul Verde
Testul antigen Covid-19 produs de un startup românesc, inclus de UE pe lista celor avizate pentru Paşaportul Verde
Viitoarele Certificate Digitale sau pașapoarte verzi cum mai sunt numite vor elimina restricțiile de testare sau carantină ...
Viitorul avion de luptă european – Franţa, Germania şi Spania au ajuns la un acord
Viitorul avion de luptă european – Franţa, Germania şi Spania au ajuns la un acord
Franţa, Germania şi Spania au anunţat luni că au ajuns la un acord pentru a lansa contractele pentru studiile Sistemului ...
SUA şi UE demarează discuţii pentru eliminarea tarifelor vamale la oţel şi aluminiu
SUA şi UE demarează discuţii pentru eliminarea tarifelor vamale la oţel şi aluminiu
Oficialii de la Bruxelles şi Washington au anunţat luni într-un comunicat comun lansarea discuţiilor "pentru pentru a ...