Cu trenul din București în București: 9 minute de la Gara de Nord la Băneasa și 43 de minute de la Obor la Băneasa

Pentru a evita aglomerația, bucureștenii din anumite zone din Capitală au la dispoziție o variantă mai puțin cunoscută: trenul. Astfel, pentru cei care locuiesc în zonele Obor și Pantelimon, există tren care circulă până la Băneasa. Un alt tren parcurge distanța de la Gara de Nord la Băneasa în doar 9 minute. Vezi ce ofertă are CFR Călători pentru cei care vor să circule cu trenul în București.
Anemona Andone - lun, 22 feb. 2021, 19:19
Cu trenul din București în București: 9 minute de la Gara de Nord la Băneasa și 43 de minute de la Obor la Băneasa

„CFR Călători asigură zilnic legătura directă între București Nord și București Băneasa cu 6 perechi de trenuri ce parcurg distanța în 9 minute și cu acces rapid din Gara Băneasa la sistemul de transport urban. De asemenea, conexiunea feroviară directă între București Obor și București Băneasa și retur este asigurată cu o pereche de trenuri ce parcurg traseul în 43 de minute„, au spus reprezentanții CFR Călători pentru ECONOMICA.NET.

Aceștia au adăugat că, pentru încurajarea traficului feroviar de navetă în zona București și descongestionarea traficului auto spre/ dinspre localitățile limitrofe, CFR Călători asigură legătura feroviară între acestea și cele 4 gări intermodale situate în zone de interes ale Capitalei (București Nord, București Basarab, București Obor, București Băneasa), cu acces rapid la sistemul de transport urban, oferind un program previzibil ale orelor de plecare/sosire și mai multă mobilitate, spre/dinspre Chitila, Buftea, Mogoșoaia, Parc Mogoșoaia, Aeroport Henri Coandă.

Întrebați dacă ar fi oportună introducerea a mai multor trenuri pe aceste relații sau operarea pe noi rute în Bucuresti, după pandemie, reprezentanții CFR Călători ne-au răspuns că la fiecare schimbare de mers de tren, compania își adaptează oferta de transport în funcţie de evoluţia cererii, de dinamica mobilității pasagerilor și a disponibilităților tehnice.

Pentru a avea o idee despre interesul pentru aceste trenuri, am solicitat CFR Călători informații despre trafic. „Informațiile cu privire la numărul de călători pe rute/trenuri/stații nu au caracter public în conformitate cu prevederile art. 12 (1), pct. c) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, deoarece aduc atingere principiului concurenţei loiale, având în vedere faptul că CFR Călători operează într-un mediu concurenţial pe piaţa de transport feroviar de pasageri”, au răspuns reprezentanții companiei.

Totuși, în social media au apărut mai multe imagini și informații potrivit cărora aceste trenuri nu ar fi prea aglomerate. Mai mult, însuși ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a recunoscut în cadrul unui interviu că, spre exemplu, sunt puțini călători la Aeroportul Otopeni și că trenurile circulă mai mult goale.

I-am mai întrebat pe reprezenanții CFR Călători cum intenționează să îi atragă pe corporatiști să circule cu trenul la serviciu. „Pentru a veni în sprijinul cliențior noștri ce utilizează trenul pentru a merge la serviciu, oferta de transport a CFR Călători este promovată atât în relația directă cu autorițățile locale cât și prin informări de presă, articole pe site, postări în social media. Materialul rulant utilizat în compunerea trenurilor este adaptat cererii de piață și oferă confort și libertate de mișcare (vagoane modernizate, automotoare tip Săgeata Albastră), iar tarifele sunt accesibile, majoritatea fiind aferente rangului de tren Regio/Regio Expres”, ne-au spus reprezentanții operatorului de stat.

Rămâne de văzut care va fi gradul de încărcare al trenurilor care circulă în București și zona limitrofă după pandemie și dacă se va justifica introducerea a mai multor trenuri și noi rute.

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista țărilor în funcție de riscul epidemiologic, stabilind trei coduri: roșu, galben și verde
CNSU a actualizat lista țărilor în funcție de riscul epidemiologic, stabilind trei coduri: roșu, galben și verde
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a actualizat vineri lista ţărilor / zonelor / teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic, fiind stabilite stabilind trei coduri:......
Hidroeletrica a bugetat instalarea a 25 de stații de încărcare pentru mașini electrice în acest an
Hidroeletrica a bugetat instalarea a 25 de stații de încărcare pentru mașini electrice în acest an
Bugetul pentru anul 2021 al Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, are alocate sume ...
Digi Communications a realizat un profit de 14,1 milioane de euro în primul trimestru din 2021
Digi Communications a realizat un profit de 14,1 milioane de euro în primul trimestru din 2021
Grupul Digi Communications a raportat un profit de 14,1 milioane de euro în primul trimestru al acestui an, faţă de pierderi ...
Rusia a făcut publică lista cu țările neprietenoase, care conține doar două state
Rusia a făcut publică lista cu țările neprietenoase, care conține doar două state
Guvernul rus a aprobat vineri aşa-numita lista "cu ţări neprietenoase", în care au fost incluse doar SUA şi Cehia, conform ...