1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Trenul de Otopeni: s-a montat șina până în gara din aeroport FOTO

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a prezentat miercuri noi imagini cu viitoarea stație de tren din incinta aeroportului Henri Coandă. Conform estimărilor guvernamentale, lucrările pentru trenul de Otopeni ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii august.

03 iun, 2020 | ECONOMICA.net

Lucrările la calea ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul ''Henri Coandă'' avansează, potrivit unor imagini publicate de CNAB. 

Din imagini se observă cum a fost montată șina de cale ferată până în stația din aeroport.

Potrivit estimărilor ministrului Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, lucrările la calea ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul ''Henri Coandă'' vor fi finalizate la sfârşitul lunii august.

Amintim că pe 11 iunie 2019 a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii "Modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord - Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti, Faza I: Racord C.F. la Terminalul T1, Aeroport Internaţional Henri Coandă Bucureşti", în valoare de 398,16 milioane de lei, fără TVA.

Licitaţia a fost câştigată de către asocierea Arcada Company - ISPCF - DB Engineering & Consulting GMBH. Contractul prevede construirea unei căi ferate duble în lungime de 2,95 km, a unui viaduct de 1,52 km care va traversa DN1, trei podeţe, instalaţie de centralizare electronică şi o staţie de călători la terminalul T1.

Lucrările pentru racordul C.F. sunt incluse în obiectivul de investiţii "Modernizarea liniei Bucureşti Nord - Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti", în cadrul căruia CFR SA a mai semnat în luna aprilie 2019 şi contractul de lucrări pentru dublarea liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti, cu Porr Construct.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO