Trenuri noi în România: Siemens și Alstom au depus oferte la mega-licitația pentru 62 de rame de scurt parcurs – surse UPDATE

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunțat că vineri, 20 ianuarie, au fost depuse ofertele la licitația pentru 62 de rame de scurt parcurs. Licitația este împărțită în trei loturi, iar pentru fiecare lot ARF ar fi primit câte două oferte, respectiv din partea Alstom și Siemens, potrivit surselor ECONOMICA.NET.
Anemona Andone - vin, 20 ian. 2023, 15:26
Trenuri noi în România: Siemens și Alstom au depus oferte la mega-licitația pentru 62 de rame de scurt parcurs - surse UPDATE

UPDATE 17:30

La procedura de achiziție publică privind achiziționarea a 62 de rame electrice de scurt parcurs, organizată de Autoritatea pentru Reformă Feroviară, în data de 20 ianuarie 2023, au fost depuse oferte pe toate cele trei loturi, anunță ARF.

„În conformitate cu prevederile legislației, comisia de evaluare desemnată pentru această procedură se va întruni începând cu data de miercuri, 25 ianuarie pentru deschiderea ofertelor și evaluarea acestora.
Ramele electrice de scurt parcurs achiziționate de către ARF sunt finanțate prin fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Transport 2021-2027”, mai transmite ARF.

Reprezentanții ARF amintesc că acest contract este împărțit în trei loturi, după cum urmează:
– Lotul 1 – 20 rame electrice regionale RE-R, destinate transportului feroviar de călători, de pe rutele București N – Ploiești S – Adjud, Iași – Pașcani – Suceava, Bacău – Pașcani, iar valoarea estimată este cuprinsă în intervalul 1.044.933.546 și 1.339.823.526 lei, fără TVA.
–  Lotul 2 – 23 rame electrice regionale RE-R, destinate transportului feroviar de călători, de pe rutele Brașov – Gheorgheni, Arad – Timișoara – Caransebeș, Huedin – Cluj – Bistrița, iar valoarea estimată este cuprinsă în intervalul 1.208.571.156 și 1.554.592.210 lei, fără TVA.
– Lotul 3 – 19 rame electrice regionale RE-R, destinate transportului feroviar de călători, de pe rutele București N – Ploiești V – Brașov, București N – Roșiori, București N – București Obor/Fundulea, Constanța – Fetești, iar valoarea estimată este cuprinsă în intervalul 984.207.051 și 1.255.872.715 lei, fără TVA.

Știrea inițială

Licitația pentru cele 62 rame electrice regionale RE-R (56 rame + 6 rame de rezervă), destinate transportului feroviar de călători pe rute suburbane și regionale, a fost lansată pe 15 mai 2022.

Achiziția, finanțată din fonduri europene nerambursabile (POT 2021-2027) și din bugetul de stat al României, este împărțită în 3 loturi și acoperă câte o regiune a țării:

  • Lotul1 (Est) – include 20 de trenuri care vor deservi municipiile București, Ploiești, Buzău, Focșani, Bacău, Iași și Suceava.
  • Lotul 2 (Centru – Vest) – include 23 de trenuri care vor deservi municipiile Brașov, Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc, Bistrița, Cluj Napoca, Arad, Timișoara și Reșița.
  • Lotul 3 (Sud) – include 19 trenuri care vor deservi direct municipiile București, Ploiești, Brașov, Constanța și Alexandria, prin intermediul nodului feroviar învecinat. Trenurile din acest lot vor asigura inclusiv legătura cu stațiunile de pe Valea Prahovei, potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare estimată cuprinsă între 3,24 miliarde de lei și 4,15 miliarde de lei (fără TVA) și prevede inclusiv asigurarea reparației și întreținerii celor 62 de trenuri.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucu anunță că va face plângere penală împotriva acelora care au deturnat ASPA de la misiunea sa
Ciucu anunță că va face plângere penală împotriva acelora care au deturnat ASPA de la misiunea sa
Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, anunţă că va face o plângere penală împotriva celor care "au deturnat" Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) de la misiunea sa....
Hidroelectrica, cel mai reclamat și sancționat furnizor de energie electrică, raportat la numărul de clienți
Hidroelectrica, cel mai reclamat și sancționat furnizor de energie electrică, raportat la numărul de clienți
Hidroelectrica a ajuns la jumătate de milion de clienți casnici și, raportat la baza de clienți, a fost cel mai reclamat ...
Ungaria va participa la misiunile de patrulare a spaţiului aerian al Slovaciei
Ungaria va participa la misiunile de patrulare a spaţiului aerian al Slovaciei
Ungaria se va alătura Cehiei şi Poloniei în misiunile de patrulare a spaţiului aerian al Slovaciei, a anunţat vineri ...
Ministrul Dezvoltării a semnat 199 de contracte noi de finanțare prin PNRR, în valoare de peste 500 de milioane de lei
Ministrul Dezvoltării a semnat 199 de contracte noi de finanțare prin PNRR, în valoare de peste 500 de milioane de lei
Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a semnat, vineri, 199 de noi contracte de ...