Trenuri pentru Metroul de Drumul Taberei: Metrorex a admis doar oferta Alstom din cele cinci primite – Club Feroviar

Licitația Metrorex pentru trenuri destinate Magistralei 5 a intrat vineri, 29 mai, în deliberare. Din cele cinci oferte primite, Metrorex a admis-o doar pe cea a Alstom, potrivit raportului procedurii, citat de Club Feroviar.
Economica.net - vin, 29 mai 2020, 08:12
Trenuri pentru Metroul de Drumul Taberei: Metrorex a admis doar oferta Alstom din cele cinci primite - Club Feroviar

Vineri dimineața, licitația pentru trenuri de metrou, care urmează să circule în Drumul Taberei, a intrat în etapa de deliberare, potrivit datelor din SEAP.

Aceasta după ce, în mod ciudat, licitația fusese retrogradată anterior în etapa de evaluare tehnică, iar perioada de evaluare a ofertelor fusese prelungită până în septembrie.

Metrorex a acceptat o singură ofertă din cele cinci propuneri prezentate pentru achiziția de rame de metrou destinate Magistralei 5 Drumul Taberei – Eroilor – Pantelimon.

Oferta acceptată de Metrorex este cea a Alstom Transport Franța cu subcontractor Altom Transport România, pentru 5% din contract. Concluzia apare în raportul procedurii semnat în data de 29 mai, potrivit informațiilor deținute în exclusivitate de Club Feroviar.

Rămâne de văzut dacă vreunul din ceilalți patru competitori excluși va depune contestații și dacă, la finalul perioadei de soluționare a eventualelor contestații, contractul va fi semnat sau nu cu Alstom.

Amintim că Metrorex a primit în vara anului trecut cinci oferte la licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri destinate Magistralei 5 de metrou.

Cele cinci oferte proveneau de la:

1. Hyundai Rotem Company – Romansys (Coreea de Sud)

2. JSC Metrowagonmash (Rusia)

3. Alstom Transport (Franţa)

4. Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles – Atelierele CFR Griviţa (Spania – România)

5. CRRC Qingdao Sifang Co., Ltd. – ASTRA VAGOANE CALATORI (China – România)

Metrorex a lansat pe 22 martie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5. În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, urmând ca ulterior să mai fie achiziţionate încă 17.

Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de ramei noi este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), adică 8,5 milioane de euro/bucata.

Metroul de Drumul Taberei va fi deschis vara aceasta, conform celor mai recente estimări Metrorex. Pentru început, pe noua magistrală vor circula trenuri aduse de pe alte magistrale, până vor sosi cele vizate de această achiziție.

Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...