1EUR = 4.8429 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Trenuri pentru Metroul de Drumul Taberei: Metrorex a admis doar oferta Alstom din cele cinci primite - Club Feroviar

Licitația Metrorex pentru trenuri destinate Magistralei 5 a intrat vineri, 29 mai, în deliberare. Din cele cinci oferte primite, Metrorex a admis-o doar pe cea a Alstom, potrivit raportului procedurii, citat de Club Feroviar.

29 mai, 2020 | ECONOMICA.net

Vineri dimineața, licitația pentru trenuri de metrou, care urmează să circule în Drumul Taberei, a intrat în etapa de deliberare, potrivit datelor din SEAP.

Aceasta după ce, în mod ciudat, licitația fusese retrogradată anterior în etapa de evaluare tehnică, iar perioada de evaluare a ofertelor fusese prelungită până în septembrie.

Metrorex a acceptat o singură ofertă din cele cinci propuneri prezentate pentru achiziția de rame de metrou destinate Magistralei 5 Drumul Taberei – Eroilor – Pantelimon.

Oferta acceptată de Metrorex este cea a Alstom Transport Franța cu subcontractor Altom Transport România, pentru 5% din contract. Concluzia apare în raportul procedurii semnat în data de 29 mai, potrivit informațiilor deținute în exclusivitate de Club Feroviar.

Rămâne de văzut dacă vreunul din ceilalți patru competitori excluși va depune contestații și dacă, la finalul perioadei de soluționare a eventualelor contestații, contractul va fi semnat sau nu cu Alstom.

Amintim că Metrorex a primit în vara anului trecut cinci oferte la licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri destinate Magistralei 5 de metrou.

Cele cinci oferte proveneau de la:

1. Hyundai Rotem Company - Romansys (Coreea de Sud)

2. JSC Metrowagonmash (Rusia)

3. Alstom Transport (Franţa)

4. Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles - Atelierele CFR Griviţa (Spania - România)

5. CRRC Qingdao Sifang Co., Ltd. - ASTRA VAGOANE CALATORI (China - România)

Metrorex a lansat pe 22 martie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5. În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, urmând ca ulterior să mai fie achiziţionate încă 17.

Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de ramei noi este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), adică 8,5 milioane de euro/bucata.

Metroul de Drumul Taberei va fi deschis vara aceasta, conform celor mai recente estimări Metrorex. Pentru început, pe noua magistrală vor circula trenuri aduse de pe alte magistrale, până vor sosi cele vizate de această achiziție.

Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO