Trenurile Soarelui vor reintra de vineri în circulaţie. Care sunt tarifele

Trenurile Soarelui vor reintra de vineri în circulaţie, iar peste 40 de trenuri vor asigura timp de trei luni, până pe 15 septembrie, legături din toată ţara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării, informează CFR Călători.
Economica.net - vin, 12 iun. 2015, 05:56
Trenurile Soarelui vor reintra de vineri în circulaţie. Care sunt tarifele

‘CFR Călători informează că, începând cu data de 12 iunie, va lansa programul estival de transport Trenurile Soarelui 2015. (…) CFR Călători a pregătit un program special de trenuri pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii. Astfel, trenurile vor fi introduse în plus, treptat în circulaţie, conform orarelor plecări/sosiri, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungită până la Constanţa/Mangalia şi retur’, precizează compania, într-un comunicat.

Ca noutate, în acest sezon, turiştii din Craiova vor avea la dispoziţie un tren direct până la Constanţa şi retur, iar cei din Braşov două trenuri directe.
De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din ţară vor avea legături frecvente între Constanţa şi staţiuni, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte tarifele, pasagerii au posibilitatea de a călători la preţuri reduse, beneficiind de ofertele operate de CFR Călători. Astfel, preţul pentru o călătorie Bucureşti – Constanţa, fără reduceri, este de 30,50 la tren Regio (R) şi de 62 de lei la tren InterRegio (IR). Un bilet dus-întors are 10% reducere din tariful de transport şi va costa la clasa a-2-a 54,9 lei la tren R şi 112,40 lei la tren IR. La cumpărarea cu o anticipaţie de peste 21 de zile, reducerea este de 25% din tariful de transport şi biletul la clasa a 2-a costă 47,5 lei la tren IR şi 22,9 lei la tren R.

Cu oferta Minigrup 2-5, reducerile acordate sunt de până la 25%, chiar 30% la cumpărarea online.

În cadrul programului estival Trenurile Soarelui, CFR Călători pune în circulaţie Trenurile Litoral, care merg cu viteza sporită şi fără opriri intermediare între Bucureşti Nord şi Constanţa. Acestea ajung la destinaţie în aproximativ două ore, în timp ce durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta Bucureşti – Constanţa, este în medie de circa 2 ore şi 20 de minute.

Tot în acest program sunt incluse şi Trenurile Tineretului, care vor circula, din 18 iunie, ca trenuri RegioExpres, cu tarife accesibile, cu plecare din Sibiu la ora 18,40, din Râmnicu Vâlcea la 21,02, din Piteşti la 00,55, din Bucureşti Nord la 3,00, cu sosire în Constanţa la 6,14 & staţiuni şi în Mangalia la ora 8,02. Pentru întoarcere, trenul are plecări la 18,16 din Mangalia & staţiuni, la 20,05 din Constanţa, la 23,10 din Bucureşti Nord şi cu sosire în Piteşti la 1,17, în Râmnicu Vâlcea la 4,49 şi în Sibiu la 7,22.

În plus, pentru a facilita accesul turiştilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta Bucureşti Nord – Tulcea Oraş şi retur. De asemenea, în fiecare zi, cele patru trenuri (2 dus/2 întors) din graficul zilnic vor continua să circule între Medgidia şi Tulcea.

CFR Călători precizează că pasagerii îşi vor putea transporta zilnic şi bicicleta la Constanţa şi retur, în trenurile IR 1985, IR 1582, IR 1587, IR 1588. Tariful pentru transportul unei biciclete este de 10 lei la tren IR.

‘Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulaţie adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local în gări’, precizează compania.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată.

Te-ar mai putea interesa și
Vodafone ar putea obţine 8,6 miliarde de dolari în urma vânzării subsidiarei din Italia
Vodafone ar putea obţine 8,6 miliarde de dolari în urma vânzării subsidiarei din Italia
Vodafone a confirmat discuţiile privind vânzarea afacerii sale din Italia către grupul elveţian Swisscom, într-o tranzacţie evaluată la 6,8 miliarde de lire sterline (8,6 miliarde de dolari),......
OX2 România va începe în acest an construcția propriu zisă a două parcuri eoliene, 200 MW în total
OX2 România va începe în acest an construcția propriu zisă a două parcuri eoliene, 200 MW în total
Divizia din România a dezvoltatorului suedez OX2 va demara în acest an construcția a două dintre cele patru proiecte ...
Exim Banca Românească a început să acorde credite Prima Casă cu dobânzi de 7.97% dobânda pe an
Exim Banca Românească a început să acorde credite Prima Casă cu dobânzi de 7.97% dobânda pe an
Exim Banca Românească continuă și în acest an programul guvernamental "Noua Casă" astfel că primește în toate unitățile ...
Apple renunță la dezvoltarea unei mașini proprii – presă
Apple renunță la dezvoltarea unei mașini proprii – presă
Presa occidentală scrie că gigantul Apple a făcut un anunț intern care vizează abandonarea proiectului de dezvoltare ...