1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Extern

Tribunalul București a suspendat avizul de mediu pentru Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 1

Tribunalul București a suspendat, azi, avizul de mediu pentru Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 1, prin care părți din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa și alte spații verzi din sectorul 1 deveneau construibile , a anunțat Nicușor Dan pe pagina de Facebook. Avizul a fost emis de Agenția de Mediu București.

26 mai, 2020 | ECONOMICA.net

Acțiunea în instanță a fost inițiată de ONG-urile Asociația Salvați Bucureștiul, Fundația Eco-Civica, Asociația Salvați Cartierele Dămăroaia și Bucureștii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului - Odai și Asociația Protecția Lacului Băneasa.

„Fără avizul de mediu, Gabriela Firea și Daniel Tudorache nu mai pot înainta cu PUZ-ul care ar fi desfigurat sectorul 1. Este procesul cu nr. 169 câștigat de Asociația Salvați Bucureștiul pe litigii de mediu, construcții și protejarea patrimoniului”, scrie Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

În Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 1, aflat în procedură de avizare și afișat pe site-ul Primăriei Capitalei, baza Pro Rapid este transformată din zonă verde în pol de dezvoltare urbană, în care se pot construi centre de afaceri, servicii publice, spații publice, spații comerciale și centre culturale.

Parcul Herăstrău își pierdea statutul special, de monument istoric, și devenea un parc obișnuit, iar pe terenurile proprietate din parc se puteau construi locuințe pe 50% din suprafață.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO