Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare pentru Nicuşor Constantinescu. El a explicat de ce a mers în Turcia

Tribunalul Bucureşti a confirmat joi mandatul de arestare în lipsă emis pe numele preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, transmite Agerpres. Constantinescu a declarat joi la Tribunalul Bucureşti că a mers în Turcia la recomandarea medicilor americani, pentru a putea participa la procesele penale din România şi a urma în acelaşi timp un tratament.
Economica.net - joi, 06 nov. 2014, 16:42
Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare pentru Nicuşor Constantinescu. El a explicat de ce a mers în Turcia

„În Turcia am ajuns la recomandarea medicilor din SUA, a căror recomandare de a rămâne acolo cu tratamentul am refuzat-o. Ei au spus să mă opresc la Istanbul cu toate documentele medicale şi să cer la o clinică de acolo punct de vedere. Am fost la clinica Neolife din Istanbul, la medicul Urfat”, a spus Nicuşor Constantinescu la Tribunalul Bucureşti, unde un judecător urmează să confirme mandatul de arestare emis pe numele acestuia.

Constantinescu urmează să fie dus joi seară la Constanţa, unde Tribunalul Constanţa va decide, vineri, dacă va confirma un alt mandat de arestare în lipsă emis pe numele preşedintelui suspendat al CJ Constanţa în dosarul privind Centrul Militar Zonal.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a povestit instanţei despre intervenţiile chirurgicale pe care le-a suferit în SUA, o prostatectomie radicală, în urma căreia a suferit două abcese.

„Aşa cum am susţinut şi astăzi în faţa instanţei de judecată, au fost chestiuni de natură obiectivă care l-au împiedicat pe acesta să revină în ţară la momentul la care i-a expirat perioada acordată pentru părăsirea ţării, în sensul că din actele medicale care au fost emise de medicii din SUA s-a confirmat faptul că starea medicală a domnului Constantinescu îl pune în imposibilitatea de a reveni în condiţii normale din Statele Unite în România, întrucât acest lucru i-ar periclita grav nu numai sănătatea, ci chiar viaţa”, a declarat avocatul lui Constantinescu, Marius Mocanu, după terminarea şedinţei de judecată.

El a explicat că în situaţia în care nu va fi confirmat mandatul de arestare preventivă şi se va dispune o măsură de control judiciar, va trebui formulată o cerere subsecventă în cadrul procedurii de control judiciar, prin care se va solicita permisiunea instanţei de judecată ca Nicuşor Constantinescu să se poată deplasa în vederea continuării tratamentului medical în Istanbul.

Potrivit apărătorilor lui Constantinescu, în funcţie de decizia care se pronunţă joi, Nicuşor Constantinescu urmează să fie transferat la Tribunalul Constanţa, pentru că el trebuie să fie adus în termen de 24 de ore de la momentul reţinerii în faţa unui judecător, iar la Constanţa vor fi reluate toate discuţiile de la TB.

„Nicuşor Constantinescu a dorit să vină din SUA cu escală prin Istanbul în România, motivat de împrejurarea că a refuzat pe de o parte efectuarea radioterapiei în Statele Unite al Americii, gândindu-se că după întoarcerea în România, în baza consultului pe care urma să-l facă în Istanbul, putea să stabilească o schemă de tratament în Turcia, având în vedere criteriul de proximitate, care îi permitea să participe atât la procesele penale, cât şi să-şi poată continua tratamentul cu radioterapie”, a mai spus avocatul.

Tribunalul Bucureşti a confirmat joi mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu.

Constantinescu a venit la Bucureşti joi din Turcia, după ce fusese reţinut marţi de Poliţia din Istanbul.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa s-a aflat pentru mai mult timp în SUA, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă de instanţele din România, deoarece nu s-a mai întors în ţară la data stabilită de procurorii DNA.

Nicuşor Constantinescu este cercetat în trei dosare, în unul dintre ele fiind trimis în judecată pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite.

Alături de Constantinescu a fost trimis în judecată şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că Adrian Gâmbuţeanu, cu sprijinul lui Nicuşor Constantinescu, a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 şi 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...