Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare pentru Nicuşor Constantinescu. El a explicat de ce a mers în Turcia

Tribunalul Bucureşti a confirmat joi mandatul de arestare în lipsă emis pe numele preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, transmite Agerpres. Constantinescu a declarat joi la Tribunalul Bucureşti că a mers în Turcia la recomandarea medicilor americani, pentru a putea participa la procesele penale din România şi a urma în acelaşi timp un tratament.
Economica.net - joi, 06 nov. 2014, 16:42
Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare pentru Nicuşor Constantinescu. El a explicat de ce a mers în Turcia

„În Turcia am ajuns la recomandarea medicilor din SUA, a căror recomandare de a rămâne acolo cu tratamentul am refuzat-o. Ei au spus să mă opresc la Istanbul cu toate documentele medicale şi să cer la o clinică de acolo punct de vedere. Am fost la clinica Neolife din Istanbul, la medicul Urfat”, a spus Nicuşor Constantinescu la Tribunalul Bucureşti, unde un judecător urmează să confirme mandatul de arestare emis pe numele acestuia.

Constantinescu urmează să fie dus joi seară la Constanţa, unde Tribunalul Constanţa va decide, vineri, dacă va confirma un alt mandat de arestare în lipsă emis pe numele preşedintelui suspendat al CJ Constanţa în dosarul privind Centrul Militar Zonal.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa a povestit instanţei despre intervenţiile chirurgicale pe care le-a suferit în SUA, o prostatectomie radicală, în urma căreia a suferit două abcese.

„Aşa cum am susţinut şi astăzi în faţa instanţei de judecată, au fost chestiuni de natură obiectivă care l-au împiedicat pe acesta să revină în ţară la momentul la care i-a expirat perioada acordată pentru părăsirea ţării, în sensul că din actele medicale care au fost emise de medicii din SUA s-a confirmat faptul că starea medicală a domnului Constantinescu îl pune în imposibilitatea de a reveni în condiţii normale din Statele Unite în România, întrucât acest lucru i-ar periclita grav nu numai sănătatea, ci chiar viaţa”, a declarat avocatul lui Constantinescu, Marius Mocanu, după terminarea şedinţei de judecată.

El a explicat că în situaţia în care nu va fi confirmat mandatul de arestare preventivă şi se va dispune o măsură de control judiciar, va trebui formulată o cerere subsecventă în cadrul procedurii de control judiciar, prin care se va solicita permisiunea instanţei de judecată ca Nicuşor Constantinescu să se poată deplasa în vederea continuării tratamentului medical în Istanbul.

Potrivit apărătorilor lui Constantinescu, în funcţie de decizia care se pronunţă joi, Nicuşor Constantinescu urmează să fie transferat la Tribunalul Constanţa, pentru că el trebuie să fie adus în termen de 24 de ore de la momentul reţinerii în faţa unui judecător, iar la Constanţa vor fi reluate toate discuţiile de la TB.

„Nicuşor Constantinescu a dorit să vină din SUA cu escală prin Istanbul în România, motivat de împrejurarea că a refuzat pe de o parte efectuarea radioterapiei în Statele Unite al Americii, gândindu-se că după întoarcerea în România, în baza consultului pe care urma să-l facă în Istanbul, putea să stabilească o schemă de tratament în Turcia, având în vedere criteriul de proximitate, care îi permitea să participe atât la procesele penale, cât şi să-şi poată continua tratamentul cu radioterapie”, a mai spus avocatul.

Tribunalul Bucureşti a confirmat joi mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu.

Constantinescu a venit la Bucureşti joi din Turcia, după ce fusese reţinut marţi de Poliţia din Istanbul.

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa s-a aflat pentru mai mult timp în SUA, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale. Pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă de instanţele din România, deoarece nu s-a mai întors în ţară la data stabilită de procurorii DNA.

Nicuşor Constantinescu este cercetat în trei dosare, în unul dintre ele fiind trimis în judecată pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea de foloase necuvenite şi 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obţinerea de foloase necuvenite.

Alături de Constantinescu a fost trimis în judecată şi Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În rechizitoriu, procurorii au reţinut că Adrian Gâmbuţeanu, cu sprijinul lui Nicuşor Constantinescu, a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 şi 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Olanda acceptă intrarea României și Croației în Schengen, dar nu și pe a Bulgariei
Olanda acceptă intrarea României și Croației în Schengen, dar nu și pe a Bulgariei
Guvernul olandez a decis că va accepta aderarea României şi Croaţiei la spaţiul Schengen, dar va bloca aderarea Bulgariei, întrucât consideră că această ţară nu întruneşte condiţiile......
Moscova se declară indignată de planurile Franței cu privire la consituirea unui tribunal internațional care să judece crimele făcute de ruși în Ucraina
Moscova se declară indignată de planurile Franței cu privire la consituirea unui tribunal internațional care să judece ...
Rusia s-a declarat vineri indignată din cauza declaraţiilor Franţei potrivit cărora ea a început să lucreze cu parteneri ...
Airbus va elimina în câteva luni depența de titan pe care o are față de Rusia
Airbus va elimina în câteva luni depența de titan pe care o are față de Rusia
Airbus va elimina dependenţa de aprovizionarea cu titan din Rusia în câteva luni, a declarat joi un director general din ...
Cum vrea Digi să atragă și mai mulți clienți de telefonie mobilă prin portare
Cum vrea Digi să atragă și mai mulți clienți de telefonie mobilă prin portare
Digi, lider pe piața de portabilitate a numerelor de telefonie mobilă, vrea să atragă și mai mulți utilizatori odată ...