Tribunalul Bucureşti amână pentru 13 august sentinţa în dosarul Loteria I

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au amânat miercuri, pentru 13 august, sentinţa în dosarul Loteria I, în care inculpat este şi omul de afaceri George Copos.
Economica.net - mie, 23 iul. 2014, 09:23
Tribunalul Bucureşti amână pentru 13 august sentinţa în dosarul Loteria I

Dosarul Loteria I se află în faza de apel, după ce Judecătoria Sectorului 2 l-a condamnat pe George Copos, în ianuarie 2013, la patru ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală.

În acelaşi dosar, Roza Gilio Giuzepe, Ioan Stelian Raţiu şi Nicolae Cristea (fost director al Loteriei Române) au primit câte patru ani de închisoare cu executare, iar Gabriel Rogoveanu trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa i-a obligat atunci pe George Copos şi Roza Gilio Giuzepe (ambii în solidar cu părţile responsabile civilmente SC Ana Electronic SA şi SC Romtur GM Impex SRL), Nicolae Cristea şi Gabriel Rogoveanu la plata către ANAF a sumei de 3.946.112 lei, cu titlu de despăgubiri materiale şi la plata tuturor obligaţiilor fiscale accesorii (majorări, penalităţi şi dobânzi).

George Copos a fost trimis în judecată pe 6 iunie 2006, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prin care a prejudiciat bugetul de stat cu peste un milion de euro, în urma unor tranzacţii realizate cu Compania Naţională Loteria Română.

În dosar au mai fost trimişi în judecată Roza Gilio Giuzepe, cetăţean român, acţionar la societăţile Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan, administrator unic director la RomTour GM Impex SRL, membru fondator al Fundaţiei ‘ProRapid’ şi Ioan Raţiu Stelian, administrator la Transilvania International SRL.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Nicolae Cristea, fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale Loteria Română, membru fondator al Fundaţiei ‘ProRapid’, şi Gabriel Rogoveanu, agent imobiliar la Euroest Invest SRL.

Loteria Română a achiziţionat din surse proprii, în 2004, din reţeaua Ana Electronic, 38 de spaţii comerciale, cu suprafaţa totală de 6.786 de metri pătraţi, în valoare de 5,1 milioane de euro, respectiv 746 euro/metru pătrat.

Potrivit anchetatorilor, George Copos, în calitate de asociat şi presedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Ana Electronic, împreună cu Roza Gilio Giuzepe şi cu sprijinul lui Nicolae Cristea şi Gabriel Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, aducând bugetului de stat un prejudiciu de 39 milioane lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea dată).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...