1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

Trif: Fiscalitatea pe sectorul turistic este la cel mai scăzut nivel din UE

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că fiscalitatea pe sectorul turistic este la cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană, iar această măsură ajută mediul privat deoarece banii vor fi reinvestiţi şi hotelierii români pot ţine pasul cu ţările concurente, potrivit News.ro.

01 mai, 2019 | News.ro

Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, a recunoscut că pe zona de fiscalitate România stă cel mai bine din Europa, hotelierii plătind cele mai puţine taxe cumulate, dar a cerut şi găsirea unor soluţii pentru introducerea fiscului unic de plată.

Bogdan Trif a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la Constanţa, că, dacă în urmă cu câţiva ani impozitele şi taxele din sectorul turistic erau extrem de mari, în prezent fiscalitatea din acest domeniu a ajuns la cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană.

"Este un lucru bun că am reuşit să reducem măcar fiscalitatea. Dacă acum câţiva ani pe sectorul turistic impozitele şi taxele erau extrem de mari, eram undeva pe un loc fruntaş, dar în sensul negativ, acum fiscalitatea pe sectorul turistic este cred la cel mai scăzut nivel din Uniunea Europeană. Este o măsură care vine să ajute mediul privat. Banii care or să se regăsească în vistieria lor or să fie reinvestiţi, pentru că trebuie să ţinem pasul cu celelalte ţări care ne sunt concurente şi trebuie să avem oferte care să rivalizeze cu cele din jurul nostru. Şi să ne axăm foarte mult şi pe turiştii străini, care odată făceau staţiunile de pe litoral pline. Din păcate anul trecut nu au fost foarte mulţi turişti străini, dar am compensat cu turiştii români", a afirmat Bogdan Trif, potrivit News.ro

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO