Troleibuze noi în București: Primăria Capitalei actualizează documentația pentru lansarea unei licitații noi

09 03. 2022
troleu66

Ei au precizat că Municipiul București are nevoie stringentă de cele 100 de troleibuze, atâta timp cât finanțarea acestora este asigurată din fonduri nerambursabile.

Pe de altă parte, în ceea ce privește achiziția de troleibuze, există încă două dosare care se află pe rolul instanțelor de judecată, inițiate de Bozankaya, au mai spus reprezentații PMB.

Ei au menționat însă că instanța a constatat în mod definitiv că a intervenit rezilierea contractului.

CITEȘTE ȘI 100 de troleibuze noi în București: Concernul turco-german Bozankaya-Sileo contestă rezilierea contractului. Primăria Capitalei riscă să piardă finanțarea

În vara anului trecut, Primăria Municipiului București a lansat o procedură de consultare a pieței în vederea stabilirii prețului pentru achiziția a 100 de troleibuze noi, cu acumulatori care să asigure o autonomie de peste 20 km. Vehiculele ar urma să fie articulate (18 metri), precum cele din Brașov (foto jos, sursa: Victor Silaghi).

Troleibuze articulate Brașov

Troleibuzele articulate nu sunt o noutate pentru București, astfel de vehicule circulând până în anul 2008, potrivit reprezentanților Asociației Metrou Ușor.

Aceștia au mai spus că flota actuală a STB cuprinde troleibuze fabricate între 1997 și 2008, cele mai vechi fiind însă în stare avansată de degradare.

Parcul inventar de vehicule al STB cuprinde 265 de troleibuze, potrivit datelor din 2020 ale societății. Anul trecut, directorul general al STB Adrian Criț declara într-un interviu pentru Agerpres că societatea deţine 100 de troleibuze Irisbus şi mai are în circulaţie 98 de troleibuze Ikarus, Bucureștiul având cel mai vechi parc de troleibuze comparativ cu ceea ce se întâmplă în toată Europa.