1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Trump a depus jurământul şi a devenit al 45-lea preşedinte al SUA: Împreună, noi vom determina calea pe care o va lua America şi întreaga lume

Republicanul Donald Trump a depus jurământul pe scările vestice ale Capitoliului şi a devenit al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Depunerea jurământului a fost urmată de ropote intense de aplauze. Trump şi-a început discursul istoric de la ceremonia de învestire adresându-se ”oamenilor din întreaga lume” şi mulţumind celor care l-au adus până la Casa Albă. Noul lider american a menţionat că această zi va fi amintită în istorie ca ziua în care oamenii au preluat din nou puterea.

20 ian, 2017 | News.ro

Preşedintele Donald Trump şi-a început discursul de învestirea adresându-se ”oamenilor din întreaga lume”

”Noi suntem cetăţenii Americii. Noi suntem acum uniţi într-un uriaş efort naţional pentru a ne reconstrui ţara şi a respecta promisiunile pentru oamenii ei. Împreună, noi vom determina calea pe care o va lua America şi întreaga lume pentru mulţi ani care urmează”, a declarat cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite de pe scările Capitoliului.

De asemenea, noul lider american a menţionat că această zi va fi amintită în istorie ca ziua în care oamenii au preluat din nou puterea.

”Bărbaţii şi femeile acestei naţiuni nu vor mai fi niciodată uitaţi. Toată lumea vă ascultă acum”, a precizat Donald Trump.

Preşedintele i-a mulţumit fostului lider democrat care a asigurat un transfer paşnic al puterii la Casa Albă.

“Timp de prea mult timp, un grup mic din capitala ţării a cules roadele guvernării, în timp ce poporul a plătit preţul. Washingtonul a înflorit, dar poporul nu s-a bucurat de o parte a bogăţiei. Politicienii au prosperat, dar locurile de muncă au fost desfiinţate, iar fabricile au fost închise. Sistemul s-a protejat pe el, dar nu pe cetăţenii ţării noastre. Victoriile lor nu au fost victoriile voastre, triumfurile lor nu au fost triumfurile voastre şi în timp ce ei au sărbătorit în capitala ţării noastre, familiile sărace de pe tot teritoriul nostru nu au avut motive să sărbătorească”, a declarat Trump în ropotele de aplauze care au umplut curtea Capitoliului din Washington.

Însă, miliardraul republican devenit preşedinte a promis că această colectare a bogăţiei se va încheia la Washington.

”Toate acestea se vor schimba, începând de aici şi acum, pentru că acest moment este momentul vostru, vă aparţine vouă. Le aparţine tuturor celor strânşi aici, acum, şi tuturor celor care privesc în toată America. Aceasta este ziua voastră, aceasta este sărbătoarea voastră, iar aceasta - Statele Unite ale Americii - este ţara voastră. Ceea ce contează cu adevărat nu este ce partid controlează Guvernul nostru, ci dacă Guvernul nostru este controlat de popor”, a precizat Trump.

Discursul lui Donald Trump a durat 16 minute, pe platforma Capitoliului.

Anterior discursului, Trump a rostit jurământul: "“Jur în mod solemn că voi îndeplini cu credinţă îndatoririle instituţiei de Preşedinte al Statelor Unite şi că îmi voi consacra toate forţele păstrării, protejării şi apărării Constituţiei Statelor Unite”, sunt cele 35 de cuvinte ale jurământului depus de preşedinte, care sunt prevăzute în Articolul al II-lea al Constituţiei Statelor Unite".

Şi vicepreşedintele 

Michael Pence a depus jurământul de credinţă faţă de Constituţia SUA şi faţă de ţară şi a fost învestit oficial în funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite.

“Eu, Michael Richard Pence, jur solemn că voi susţine şi apăra Constituţia Statelor Unite împotriva tuturor inamicilor, străini şi interni; că îi  voi fi credincios şi o voi respecta că îmi asum această obligaţie liber, fără nicio rezervă mentală sau urmă de evaziune: şi că voi exercita bine şi cu credinţă îndatoririle funcţiei pe care mi-o asum. Aşa să îmi ajute Dumnezeu”, a jurat republicanul, sub privirile sutelor mii de oameni strânşi pe National Mall pentru ceremonia de învestire.

Vice-preşedintele Mike Pence a depus jurământul cu mâna pe biblia lui Ronald Reagan, care rămâne unul dintre cei mai importanţi preşedinţi republicani din secolul al XX-lea.

Pence a rostit jurământul de credinţă în prezenţa magistratului Clarence Thomas de la Curtea Supremă, prima persoană afroamericană care a condus ceremonia de învestire a unui vicepreşedinte din Statele Unite.

Thomas este un simbol conservator detestat de mulţi liberali.

După rostirea jurământului, el a fostfelicitat de familie, de Donald Trump şi de Barack Obama

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO