Trump, după întâlnirea cu şefii serviciilor de informaţii: Pirateria ‘nu a avut impact asupra alegerilor’

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat vineri că pirateria nu a afectat rezultatul alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie, în care el a învins-o pe Hillary Clinton, deşi Washingtonul a acuzat public Moscova de încercare a influenţării scrutinului, transmite AFP.
Economica.net - vin, 06 ian. 2017, 21:05
Trump, după întâlnirea cu şefii serviciilor de informaţii: Pirateria 'nu a avut impact asupra alegerilor'

‘Deşi Rusia, China, alte state, grupuri şi indivizi din exterior încearcă în permanenţă să penetreze infrastructura cibernetică a instituţiilor noastre guvernamentale, companiilor şi organizaţiilor, inclusiv Comitetul Naţional Democrat, nu a existat absolut niciun impact asupra rezultatului alegerilor (…), a arătat Trump, într-un comunicat emis la finalul unei întâlniri cu şefii serviciilor de informaţii americane.

Contrar poziţiei oficiale a acestora, succesorul lui Barack Obama nu a acuzat specific Rusia pentru pirateria informatică asupra Partidului Democrat şi a unui apropiat al lui Hillary Clinton în timpul campaniei electorale.

‘Au existat încercări de piratare a Partidului Republican, dar partidul şi-a organizat apărări puternice contra pirateriei, iar hackerii au eşuat’, a adăugat Trump.

Acesta, care îşi va prelua funcţia de preşedinte al SUA pe 20 ianuarie, a promis de asemenea un plan împotriva atacurilor cibernetice, în primele 90 de zile ale mandatului său, urmând să creeze o echipă de lucru în acest sens.

Agenţia EFE notează că reuniunea a avut loc în Turnul Trump din New York, unde îşi are cartierul general preşedintele ales, şi a durat aproape două ore, conform surselor oficiale.

Donald Trump, care a fost însoţit de membrii echipei sale, a fost informat de înalţii responsabili din administraţia Obama, inclusiv şefii CIA, FBI şi Direcţiei Naţionale de Informaţii.

‘A fost o reuniune constructivă cu liderii comunităţii de informaţii’, a afirmat Trump, precizând ca are un ‘imens respect’ pentru membrii acestor servicii. 

Te-ar mai putea interesa și
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990....
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
CFA România: Indicatorul de Încredere Macroeconomică a scăzut în martie cu 1,4 puncte
Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în luna martie cu 1,4 puncte, până la ...
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales ...