1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Trump i-a promis lui Netanyahu că va recunoaşte Ierusalimul drept capitală indivizibilă a Israelului

Candidatul republican în alegerile pentru Casa Albă, Donald Trump, i-a promis prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, în cadrul unei întâlniri desfăşurate la New York, că, dacă va deveni preşedinte, va recunoaşte Ierusalimul drept capitală indivizibilă a statului Israel, transmit AFP şi EFE.

26 sep, 2016 | Agerpres

Întâlnirea a avut loc duminică la Trump Tower din New York, oraş unde Benjamin Netanyahu s-a aflat pentru Adunarea Generală a ONU, şi a durat mai mult de o oră.

'Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala eternă a poporului evreu de peste 3.000 de ani şi (a declarat) că Statele Unite ale Americii, sub o administraţie Trump, vor accepta în sfârşit mandatul acordat de multă vreme de Congres de recunoaştere a Ierusalimului drept capitală indivizibilă a statului Israel', a indicat echipa sa de campanie, într-un comunicat.

Premierul Netanyahu s-a întâlnit duminică şi cu Hillary Clinton, candidata democraţilor în alegerile prezidenţiale de la 8 noiembrie, prilej cu care aceasta i-a promis şefului guvernului israelian că, dacă va fi aleasă, va ajuta Israelul să răspundă 'ameninţărilor teroriste', după cum se arată într-un comunicat al echipei de campanie a fostului secretar de stat.

În timpul discuţiei, Hillary Clinton 'şi-a reafirmat angajamentul de a lucra pentru o soluţie cu două state în conflictul israeliano-palestinian, negociată direct între părţi'.

Administraţia americană nu recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului din cauza disputelor între palestinieni şi israelieni cu privire la statutul acestui oraş. De altfel, ca multe alte state, SUA şi-au stabilit ambasada la Tel Aviv.

Congresul american s-a pronunţat în favoarea recunoaşterii Ierusalimului drept capitală a Israelului, însă în iunie 2015 Curtea Supremă de Justiţie a susţinut poziţia administraţiei lui Barack Obama.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO