1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Trump ameninţă să sisteze finanţarea federală pentru asigurările de sănătate

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat sâmbătă să sisteze finanţarea federală de care beneficiază asigurătorii, în cazul în care Congresul nu adoptă o nouă lege care să abroge reforma sistemului medical impusă de Barack Obama, relatează AFP.

30 iul, 2017 | News.ro

Într-un mesaj publicat pe Twitter sâmbătă, preşedintele american a avertizat: "Dacă o nouă lege a sănătăţii nu este aprobată rapid, ajutoarele financiare pentru companiile de asigurare, iar asistenţa financiară pentru membrii Congresului va înceta foarte repede!"

Prima parte a tweetului său pare să vizeze cei aproximativ opt miliarde de dolari, subvenţii virate de statul federal asiguratorilor pentru a scădea preţul asigurărilor de medicale pentru familii cu venituri scăzute.

A doua parte se referă, aparent, la cotizaţiile virate de stat pentru mecanismul specific de asigurare care a fost implementat pentru aleşi şi personalul Congresului, în urma reformei Obama din 2010.

Anunţul lui Trump vine în condiţiile în care Senatul a respins în noaptea de joi spre vineri un text menit să abroge Obamacare. Trei senatori republicani – John McCain, Susan Collins şi Lisa Murkowski – şi-au alăturat vocile democraţilor pentru a respinge textul, cu 51 de voturi împotriva şi 49 pentru.

Oprirea subvenţiilor federale ar putea determina asiguratorii să îşi crească semnificativ tarifele.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO