1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Trump promite "asigurare pentru toată lumea" în locul Obamacare

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a promis că planul care va înlocui sistemul de asigurări de sănătate cunoscut sub numele de Obamacare va oferi 'asigurare pentru toată lumea', transmite Reuters.

16 ian, 2017 | Agerpres

Planul 'este în mare parte gata până la detaliile finale. Nu l-am prezentat până acum, dar o vom face în scurt timp', a afirmat Trump, într-un interviu publicat duminică de Washington Post. El a precizat că aşteaptă pentru aceasta confirmarea de către Senat a lui Tom Price, desemnat pentru funcţia de ministru al sănătăţii.

'Vom avea asigurare pentru toată lumea. A existat o filosofie în unele cercuri cum că, dacă nu poţi plăti pentru ea, nu o primeşti. Acest lucru nu se va întâmpla cu noi', a mai spus preşedintele ales.

Trump nu a dat totuşi detalii despre propunerile sale de înlocuire a legislaţiei emblematice promovate de actualul preşedinte, Barack Obama, în domeniul asigurărilor de sănătate, afirmând că el va conţine 'deductibilităţi mult mai joase'.

El a mai declarat că va lua în vizor companiile farmaceutice în legătură cu preţurile la medicamente, insistând ca aceste companii să negocieze direct cu Medicare şi Medicaid - programele administrate de guvernul federal - planurile pentru vârstnici şi persoanele sărace.

Camera Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite a votat vineri o măsură prin care se declanşează revocarea sistemului Obamacare, după ce Senatul a adoptat o decizie similară joi.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO