Trump sărbătoreşte primele 100 de zile „foarte productive” şi anunţă noi „bătălii”

Preşedintele american, Donald Trump, a sărbătorit sâmbătă primele 100 de zile ale mandatului, în prezenţa partizanilor săi, lăudându-se cu un bilanţ provizoriu 'foarte productiv' şi anunţând 'mari, mari bătălii pe viitor', relatează AFP și DPA.
Economica.net - Dum, 30 apr. 2017, 04:48
Trump sărbătoreşte primele 100 de zile

‘Primele 100 de zile ale mele au fost foarte palpitante şi foarte productive’, a declarat Donald Trump în cursul unei reuniuni publice în Pennsylvania, unul din statele care i-au permis victoria la 8 noiembrie 2016, şi ‘vom câştiga fiecare mare, mare bătălie pe viitor’, a adăugat el.

‘Am fost în acţiune în aceste 100 de zile’, a mai spus el, în pofida numeroaselor răsturnări de situaţie cu care s-a confruntat, dintre care cele mai flagrante rămân eşecul în privinţa asigurărilor de sănătate şi suspendarea de către justiţie a decretului său antiimigraţie.

În cursul acestui miting din oraşul Harrisburg, capitala statului Pennsylvania, pancarte agitate de spectatori afişau contrariul: ‘Promisiuni făcute. Promisiuni ţinute’. Mulţimea a scandat ‘SUA, SUA’ ori l-a aplaudat frenetic pe Trump, regăsind atmosfera campaniei electorale din 2016.

Preşedintele american a profitat de o bună parte a discursului său pentru a critica aspru mass-media, uneori chiar numindu-le: ‘CNN şi MSBNC sunt ‘fake news”, potrivit dpa.

El s-a arătat încântat să se afle în această sâmbătă seară în Pennsylvania, ‘la peste 150 de kilometri de mlaştina de la Washington’ unde în acelaşi moment se desfăşura Balul Asociaţiei corespondenţilor la Casa Albă.

O întâlnire tradiţională pentru preşedinţii americani pe care Donald Trump a decis să o boicoteze, estimându-se ‘maltratat’ de presă.

La acest dineu, ‘foarte, foarte plictisitor’, participă ‘un mare număr de actori de la Hollywood’, a declarat Donald Trump care i-a incitat pe cei prezenţi să huiduie organismele de presă prezente la balul din capitala ţării.

Te-ar mai putea interesa și
Noi măsuri pentru sprijinirea fotovoltaicelor în Germania
Noi măsuri pentru sprijinirea fotovoltaicelor în Germania
Parlamentul Germaniei a aprobat o nouă serie de măsuri pentru a sprijini și mai puternic dezvoltarea energiei fotovoltaice în această țară, potrivit Enerdata....
NEPI Rockcastle și-a majorat împrumutul de la IFC la 445 milioane de euro
NEPI Rockcastle și-a majorat împrumutul de la IFC la 445 milioane de euro
NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, a semnat în decembrie 2023 un acord cu Corporația ...
China: 19 persoane decedate în urma surpării unei porţiuni de autostradă în provincia Guangdong
China: 19 persoane decedate în urma surpării unei porţiuni de autostradă în provincia Guangdong
Nouăsprezece persoane şi-au pierdut viaţa în urma surpării unei porţiuni de autostradă în noaptea de marţi spre ...
SUA îşi îndemnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot
SUA îşi îndemnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot
Secretarul american al apărării Lloyd Austin a încurajat marţi statele care deţin sisteme antiaeriene Patriot să doneze ...