Trump se întâlneşte cu premierul japonez săptămâna viitoare

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe se va întâlni cu preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, săptămâna viitoare, au anunţat joi responsabili oficiali după o convorbire telefonică între cei doi în ziua următoare victoriei miliardarului în alegerile prezidenţiale.
Economica.net - joi, 10 nov. 2016, 08:02
Trump se întâlneşte cu premierul japonez săptămâna viitoare

Abe şi Trump au vorbit aproximativ douăzeci de minute şi au stabilit provizoriu data de 17 noiembrie pentru o întâlnire, chiar înainte ca şeful guvernului japonez să se ducă în Peru pentru summitul Grupului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), a declarat pentru AFP o responsabilă a Ministerului japonez al Afacerilor Externe.

În timpul campaniei sale electorale, Donald Trump a iritat Japonia cerându-i să plătească mai mult pentru întreţinerea forţelor americane pe teritoriul ei.

El chiar a sugerat acestei ţări să devină o putere nucleară pentru a se proteja de vecinul ei imprevizibil, Coreea de Nord, care a efectuat de mai multe ori teste nucleare sau tiruri de rachete balistice, atrăgându-şi condamnări internaţionale şi sancţiuni ale ONU. Aceste declaraţii au şocat Japonia, singura ţară care a suferit un atac nuclear.

Trump şi-a declarat de asemenea opoziţia faţă de acordul de liber schimb trans-Pacific, susţinut de preşedintele Barack Obama şi pe care Abe intenţionează să îl adopte în parlament rapid.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe l-a felicitat miercuri pe Donald Trump pentru alegerea la preşedinţia SUA, calificând Japonia şi Statele Unite drept ‘aliaţi fermi’.

Ca răspuns, Trump a spus că speră să consolideze relaţia SUA-Japonia şi a adăugat că apreciază politica economică a lui Abe, potrivit responsabilei ministerului japonez.

Te-ar mai putea interesa și
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea noastră este ca în 2 ani, brandul nJoy se va regăsi în top 3 furnizori de invertoare solare în România”
Timișorenii de la Dai-Tech încep producţia de invertoare solare pentru furnizarea de energie regenerabilă. ”Estimarea ...
Dai-Tech SA, compania deținătoare a nJoy, brand românesc de echipamente şi soluţii IT&C de protecţie a echipamentelor electrice şi electronice, și lider pe piaţa autohtonă de UPS (sisteme......
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi pentru conflicte” în Asia, Africa şi America Latină
Putin: SUA şi ţările occidentale vor să extindă „sistemul de tip NATO” şi să „cultive posibilităţi ...
Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat marţi că ţările occidentale încearcă să extindă ''sistemul de tip NATO'' ...
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Noua strategie DIGI pentru a atrage clienţi: 50% reducere la abonamentul de mobil pentru cei care se portează
Grupul de comunicaţii fixe şi mobile DIGI a lansat o ofertă nouă pentru cei care se vor porta până la finele lunii ...
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Cea mai mică valoare din ultimele două săptămâni – marţi, 16.08.2022
ROBOR continuă să scadă. Este a patra şedinţă consecutivă de scădere pentru indicele ROBOR 3M şi ROBOR 6M, şi cea ...