Trump se pregăteşte să limiteze imigraţia şi vizele – presă

Preşedintele SUA, Donald Trump, va semna începând de miercuri decretele ce limitează acordarea de vize, primirea de refugiaţi şi imigraţia, potrivit mass-media americane, care amintesc că noul preşedinte american a promis că va construi un zid între ţara sa şi Mexic, informează miercuri AFP.
Economica.net - mie, 25 ian. 2017, 07:21
Trump se pregăteşte să limiteze imigraţia şi vizele - presă

Preşedintele american urmează să se adreseze miercuri angajaţilor Ministerului Securităţii Interne, însărcinat cu imigraţia, şi să semneze cu această ocazie decretele cu privire la refugiaţi şi securitatea naţională, informează Washington Post şi CNN.

‘O zi mare prevăzută pentru mâine asupra SECURITĂŢII NAŢIONALE. Printre multe alte lucruri, noi vom construi zidul!’, a notat Donald Trump pe Twitter, marţi seara.

El s-a angajat în timpul campaniei electorale să-i expulzeze pe imigranţii ilegali delincvenţi din SUA şi să ridice un zid la frontiera, permeabilă, a SUA cu Mexicul. Trump vrea, de asemenea, să interzică intrarea musulmanilor în SUA.

Rămâne de ştiut în ce mod va putea Ministerul Securităţii Interne, care va fi condus de fostul general John Kelly, să aplice aceste măsuri.

Joi, Donald Trump va semna decretele asupra imigraţiei şi ‘oraşelor-sanctuar’, care s-au angajat să refuze arestarea de imigranţi ilegali atunci când acest lucru va avea drept scop expulzarea lor.

Aceste decrete ar trebui să limiteze imigraţia şi accesul în SUA pentru refugiaţi şi deţinătorii de vize provenind din Irak, Iran, Libia, Somalia, Siria şi Yemen, potrivit Washington Post, care subliniază că oameni originari din aceste ţări s-au confruntat deja cu o serie de obstacole pentru a obţine o viza americană.

Donald Trump a promis, de asemenea, să suprime programul ‘DACA’, pus în funcţiune de predecesorul său Barack Obama în 2012 şi care a permis unui număr de peste 750.000 de imigranţi ilegali minori ajunşi pe teritoriul SUA să obţină permis de şedere şi de muncă.

Te-ar mai putea interesa și
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac vacanța anual sute de mii de români este la un pas de scenariul roșu.......
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piaţă a automobilelor electrice s-a dublat în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al acestui an, dar rămâne ...
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Preşedintele Maia Sandu a semnat vineri după-amiază decretul privind convocarea noului Parlament al Republicii Moldova, ...