Trump şi preşedintele Chinei au discutat posibilitatea rezolvării paşnice a problemei nucleare nord-coreene

Într-o convorbire telefonică, vineri noapte, preşedintele chinez Xi Jinping i-a spus omologului său american, Donald Trump, că este nevoie de o soluţie paşnică pentru problema nucleară nord-coreeană, transmite televiziunea de stat din China, preluată de Reuters.
Economica.net - sâm, 12 aug. 2017, 06:36
Trump şi preşedintele Chinei au discutat posibilitatea rezolvării paşnice a problemei nucleare nord-coreene

Xi a afirmat că menţinerea păcii în peninsula coreeană este atât în interesul Chinei, cât şi al Statelor Unite şi a făcut apel la ‘partea în măsură’ să dea dovadă de reţinere.

Vineri, Trump a formulat noi ameninţări la adresa Coreei de Nord, afirmând că forţele armate americane sunt pregătite să răspundă oricărui gest ostil. De cealaltă parte, Phenianul susţine că SUA aduc peninsula coreeană în pragul războiului.

Donald Trump i-a transmis lui Xi Jinping că înţelege deplin rolul Chinei în dosarul nord-coreean

Preşedintele american Donald Trump i-a transmis omologului său chinez Xi Jinping, într-o convorbire telefonică desfăşurată vineri noaptea, că înţelege deplin rolul pe care China îl joacă în problema nucleară nord-coreeană, transmite sâmbătă Reuters, citând postul public de televiziune chinez.

Referitor la convorbirea telefonică a celor doi preşedinţi, Casa Albă a dat sâmbătă publicităţii un comunicat potrivit căruia Phenianul ‘trebuie să renunţe la comportamentul provocator’.

Cei doi lideri şi-au reiterat ‘angajamentul comun faţă de o denuclearizare a Peninsulei Coreene’, relevă comunicatul citat.

În timpul convorbirii telefonice cu Donald Trump, şeful statului chinez a spus că este nevoie de o soluţie paşnică în dosarul nuclear nord-coreean şi că SUA şi China au un interes comun în denuclearizarea Peninsulei Coreene şi în protejarea păcii şi a stabilităţii regionale.

De asemenea, Casa Albă a anunţat sâmbătă că forţele americane ‘sunt pregătite’ să protejeze teritoriul Guam, în contextul în care Phenianul a declarat că ia în calcul lansarea de rachete către această insulă americană din Pacific. Într-o convorbire telefonică cu guvernatorul insulei Guam, Eddie Calvo, preşedintele Trump l-a asigurat că ‘forţele americane sunt pregătite să garanteze siguranţa şi securitatea populaţiei din Guam, ca şi a celei din SUA în întregul lor’.

Vineri, Donald Trump a formulat noi ameninţări la adresa Coreei de Nord, afirmând că forţele armate americane sunt pregătite să răspundă oricărui gest ostil. De cealaltă parte, Phenianul susţine că SUA aduc Peninsula Coreeană în pragul războiului.

Te-ar mai putea interesa și
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Momentan, economiile la factură care pot fi făcute de consumatorii români la schimbarea furnizorului sunt mici față de ce se întâmplă pe piețele din Europa, dar lucrurile se vor schimba în......
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Din 2016, ultimul an în care România a fost liberă de pesta porcină africană, cantitatea de carne de porc importată ...
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Cum arată tramvaiele turcești care ar putea sosi în vară la Timișoara
Primarul Timișoarei Dominic Fritz a anunțat săptămâna aceasta că primele tramvaie turcești din comanda de 21 de garnituri ...
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor – analiză
Datoria publică şi deprecierea leului. Creditele în valută ale populaţiei mai reprezintă doar 10% din totalul creditelor ...
O depreciere mai accentuată a leului nu ar pune presiune pe împrumuturile în valută, aşa cum s-a întâmplat în criza ...