Trump şi preşedintele Chinei au discutat posibilitatea rezolvării paşnice a problemei nucleare nord-coreene

Într-o convorbire telefonică, vineri noapte, preşedintele chinez Xi Jinping i-a spus omologului său american, Donald Trump, că este nevoie de o soluţie paşnică pentru problema nucleară nord-coreeană, transmite televiziunea de stat din China, preluată de Reuters.
Economica.net - sâm, 12 aug. 2017, 06:36
Trump şi preşedintele Chinei au discutat posibilitatea rezolvării paşnice a problemei nucleare nord-coreene

Xi a afirmat că menţinerea păcii în peninsula coreeană este atât în interesul Chinei, cât şi al Statelor Unite şi a făcut apel la ‘partea în măsură’ să dea dovadă de reţinere.

Vineri, Trump a formulat noi ameninţări la adresa Coreei de Nord, afirmând că forţele armate americane sunt pregătite să răspundă oricărui gest ostil. De cealaltă parte, Phenianul susţine că SUA aduc peninsula coreeană în pragul războiului.

Donald Trump i-a transmis lui Xi Jinping că înţelege deplin rolul Chinei în dosarul nord-coreean

Preşedintele american Donald Trump i-a transmis omologului său chinez Xi Jinping, într-o convorbire telefonică desfăşurată vineri noaptea, că înţelege deplin rolul pe care China îl joacă în problema nucleară nord-coreeană, transmite sâmbătă Reuters, citând postul public de televiziune chinez.

Referitor la convorbirea telefonică a celor doi preşedinţi, Casa Albă a dat sâmbătă publicităţii un comunicat potrivit căruia Phenianul ‘trebuie să renunţe la comportamentul provocator’.

Cei doi lideri şi-au reiterat ‘angajamentul comun faţă de o denuclearizare a Peninsulei Coreene’, relevă comunicatul citat.

În timpul convorbirii telefonice cu Donald Trump, şeful statului chinez a spus că este nevoie de o soluţie paşnică în dosarul nuclear nord-coreean şi că SUA şi China au un interes comun în denuclearizarea Peninsulei Coreene şi în protejarea păcii şi a stabilităţii regionale.

De asemenea, Casa Albă a anunţat sâmbătă că forţele americane ‘sunt pregătite’ să protejeze teritoriul Guam, în contextul în care Phenianul a declarat că ia în calcul lansarea de rachete către această insulă americană din Pacific. Într-o convorbire telefonică cu guvernatorul insulei Guam, Eddie Calvo, preşedintele Trump l-a asigurat că ‘forţele americane sunt pregătite să garanteze siguranţa şi securitatea populaţiei din Guam, ca şi a celei din SUA în întregul lor’.

Vineri, Donald Trump a formulat noi ameninţări la adresa Coreei de Nord, afirmând că forţele armate americane sunt pregătite să răspundă oricărui gest ostil. De cealaltă parte, Phenianul susţine că SUA aduc Peninsula Coreeană în pragul războiului.

Te-ar mai putea interesa și
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă, afectată de secetă în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia şi local în Transilvania
Cultura grâului de toamnă este afectată de secetă pedologică moderată şi puternică în Moldova, Dobrogea, Oltenia şi Muntenia, precum şi local în estul şi sudul Transilvaniei, potrivit......
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere ...
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...