1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

Trump susţine că japonezii de la SoftBank vor investi 50 de miliarde de dolari în SUA

Preşedintele american ales, Donald Trump, a afirmat marţi că gigantul japonez din domeniul telecomunicaţiilor SoftBank Group 'este de acord' să investească 50 de miliarde de dolari în economia americană şi că creeze '50.000 de noi locuri de muncă', relatează AFP.

07 dec, 2016 | Agerpres

În două mesaje pe Twitter care anunţă ştirea după o întrevedere la New York cu directorul executiv Softbank Group, Masayoshi Son, Donald Trump nu a oferit niciun detaliu despre natura sau calendarul investiţiilor.

'Masa (directorul executiv al Softbank Group) este de acord să investească 50 de miliarde de dolari în Statele Unite în întreprinderi şi să creeze 50.000 de noi locuri de muncă', a scris pe Twitter preşedintele ales care ulterior a fost văzut în compania miliardarului în holul de la intrarea în Trump Tower.

'Masa mi-a spus că nu ar fi făcut niciodată asta dacă nu aş fi câştigat alegerile', a mai scris Donald Trump pe Twitter.

Masayoshi Son a precizat jurnaliştilor că locurile de muncă vor fi create prin investiţii în noi companii.

'Am venit să sărbătorim reuşita sa', a declarat omul de afaceri japonez. 'I-am spus 'este minunat, Statele Unite îşi vor regăsi măreţia'', a adăugat Masayoshi Son, parafrazând sloganul de campanie al preşedintelui ales.

Pentru a confirma spusele, el le-a arătat jurnaliştilor o coală de hârtie cu logoul grupului său şi al grupului tehnologic taiwanez Foxconn pe care se putea citi 'se angajează să investească 50 de miliarde de dolari + 7 miliarde în Statele Unite, să creeze 50.000 + 50.000 de noi locuri de muncă în Statele Unite în următorii 4 ani'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO