Trump susţine că japonezii de la SoftBank vor investi 50 de miliarde de dolari în SUA

Preşedintele american ales, Donald Trump, a afirmat marţi că gigantul japonez din domeniul telecomunicaţiilor SoftBank Group 'este de acord' să investească 50 de miliarde de dolari în economia americană şi că creeze '50.000 de noi locuri de muncă', relatează AFP.
Economica.net - mie, 07 dec. 2016, 05:52
Trump susţine că japonezii de la SoftBank vor investi 50 de miliarde de dolari în SUA

În două mesaje pe Twitter care anunţă ştirea după o întrevedere la New York cu directorul executiv Softbank Group, Masayoshi Son, Donald Trump nu a oferit niciun detaliu despre natura sau calendarul investiţiilor.

‘Masa (directorul executiv al Softbank Group) este de acord să investească 50 de miliarde de dolari în Statele Unite în întreprinderi şi să creeze 50.000 de noi locuri de muncă’, a scris pe Twitter preşedintele ales care ulterior a fost văzut în compania miliardarului în holul de la intrarea în Trump Tower.

‘Masa mi-a spus că nu ar fi făcut niciodată asta dacă nu aş fi câştigat alegerile’, a mai scris Donald Trump pe Twitter.

Masayoshi Son a precizat jurnaliştilor că locurile de muncă vor fi create prin investiţii în noi companii.

‘Am venit să sărbătorim reuşita sa’, a declarat omul de afaceri japonez. ‘I-am spus ‘este minunat, Statele Unite îşi vor regăsi măreţia”, a adăugat Masayoshi Son, parafrazând sloganul de campanie al preşedintelui ales.

Pentru a confirma spusele, el le-a arătat jurnaliştilor o coală de hârtie cu logoul grupului său şi al grupului tehnologic taiwanez Foxconn pe care se putea citi ‘se angajează să investească 50 de miliarde de dolari + 7 miliarde în Statele Unite, să creeze 50.000 + 50.000 de noi locuri de muncă în Statele Unite în următorii 4 ani’.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
INSP a actualizat definițiile de caz pentru COVID-19
INSP a actualizat definițiile de caz pentru COVID-19
Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat, joi, definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul ...
BNR prognozează că inflația va crește gradual în următoarele luni
BNR prognozează că inflația va crește gradual în următoarele luni
Rata anuală a inflaţiei va creşte probabil gradual în următoarele luni, depăşind astfel valorile uşor descrescătoare ...
Rombat a realizat în 2021 un record de baterii vândute  și un record de baterii reciclate
Rombat a realizat în 2021 un record de baterii vândute și un record de baterii reciclate
Rombat Bistrița, singurul producător integrat de baterii auto din România, își consolidează poziția de lider pe piața ...